Han fixade 10,7 milj till en ensam vinnare

Hade inte vunnit på tre år – skrällde på V64

Foto: ALN/KANAL75
TRAV

Hästen Zoccer Mickey hade inte vunnit på tre år – då skrällde han och fixade 10,7 miljoner till en ensam vinnare.

En spelare, som köpt en Harry Boy för 480 kronor, blev ensam med alla rätt.

– Det jag vet är att personen hade en spik, berättar Hasse Svennehed på ATG.

Foto: ALN
Tomas Pettersson med hästen Zoccer Mickey.

Hela tio miljoner kronor låg i potten vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla. Kvällen började med flera mindre överraskningar då Livi Dancer och Kasper Scott vann. Den stora överraskningen kom i den sista avdelningen då 77-oddsaren Zoccer Mickey slog till. Hästen hade inte startat sedan september och inte vunnit sedan 2006. Med sin nya tränare Tomas Pettersson gick Zoccer Mickey via spåren sista kurvan och var först över mållinjen.

– Det är hans årstid, sedan var det inte det blodigaste loppet vi kört på Solvalla. Har har känts fin hela tiden för, det här är första starten sedan han kom till mig. 100 kvar kände jag att jag tar dem. Det här är jättekul. Han är en gammal kämpe som var med i Derbyt en gång i tiden, berättar kusken och tränaren Tomas Pettersson.

Största vinsten

Det här är den största vinsten på V64. Det gamla rekordet var från september i år då ensam vinnare vinnare fick 10 704 927 kronor, enligt Kanal 75.

Personen som vann hade köpt en Harry Boy för 480 kronor via sitt Atg-konto. Tack vare Harry Boy prickade personen in alla rätt och belönades med 10 772 415 kronor.

– Det jag vet är att personen hade en spik. Men jag kan inte berätta vilken häst han eller hon spikade. Jag har ännu inte fått tag i vinnaren, berättar Hasse Svennehed.