Westholm: Jag har rätt träningskoncept

Foto: Kanal 75
Rommetränaren Jörgen Westholm hoppas kunna tävla med Super Light även nästa säsong – då hästen blir tolv år.
TRAV

Jörgen Westholms Criks Hurricane vann ett gulddivisionslopp som tolvåring.

Nu hoppas Westholm kunna upprepa det med Super Light nästa år.

– Jag vill fortsätta tävla med honom men vi får se vad ägarna säger, säger han.

Tolvåriga tävlingshästar på travbanan är inte speciellt vanligt – framför allt är det inte vanligt att de presterar på topp vid så hög ålder.

Men det finns undantag.

Tolvårige Skogans Joker imponerade stort när han vann ett gulddivisionslopp på Kalmar för tre veckor sedan.

Och Jörgen Westholms elvaåring, Super Light, kan fortfarande. I comebacken på Eskilstuna förra veckan spurtade han förbi både Acclaim och Timetosaygoodbye.

– Han var fantastiskt fin. Jag blev faktiskt lite förvånad över att han gjorde ett sånt bra lopp. Det var riktigt kul att se, säger Jörgen Westholm.

Tjänat elva miljoner

Super Light har i år bara gjort sex starter men vunnit två av dessa. Hästen har tjänat strax över elva miljoner kronor i karriären. Bland annat har hästen en fjärdeplats i Prix d´Amerique 2006 på meritlistan.

– Super Light har betytt otroligt mycket för mig. Jag har många fina minnen med hästen och vet inte hur jag ska kunna tacka honom, säger Westholm.

På lördag startar Westholms stjärna på V75 – men läget kunde varit bättre.

– Det kan knappt bli sämre än spår elva. Vi är helt utlämnade men löser det sig bra kan vi vara med där framme, säger Westholm.

Nästa år blir Super Light tolv år, har du planer på att fortsätta tävla med honom?

– Vi får se hur det blir. Jag vill fortsätta med honom men vi får se vad ägarna säger. Det är möjligt att de vill att hästen börjar med avel. Jag tror dock att han gör sig själv mer rättvisa på tävlingsbanan än på aveln.

Har du ändrat något i träningsupplägget genom åren?

– Nej, träningen har varit lika hela tiden. Jag försöker bara hålla honom pigg. Han blir faktiskt bara bättre och bättre.

Rätt träningskoncept

Jörgen Westholm har tidigare haft en framgångsrik tolvåring i stallet. Criks Hurricane vann ett gulddivisionslopp under sin sista säsong.

– Jag tror att jag kan göra samma sak med Super Light. Det här visar att jag har rätt träningskoncept. Mina hästar håller länge.

Rommetränaren har ytterligare en häst till start på V75 – Super Heat i klass III-loppet. Ironiskt nog har Westholm även där lottats till spår elva.

– Det är ett för svårt utgångsläge. Inte så mycket att säga om.