”Sex rätt är fiasko”

Micke Nybrink om helgens V75 och receptet till sju rätt

TRAV

Nollgradigt på eftermiddagen.

Det är prognosen för Sundsvall på lördag.

Då går det väl att köra barfota?

Då har jag en klar.

Bergsåkers omgång faller mig i smaken. Dels är det jackpott, dels gillar jag loppen. Om det sedan innebär att jag vinner är en annan sak. Men det skönt att trivas med förutsättningarna.

Mitt recept till sju rätt (sex är fiasko) är tre spikar, två hårdgarderade lopp och två idiotsäkra lås.

V75-1, ett försök i näst högsta klassen, är lurigt. Sharapova är mycket streckad och det är absolut inget fel i det. Hon har varit bra en längre tid och senast avslutade hon rappt på V75. Men given vinnare är hon inte. Efter att ha pillat med loppet kom jag fram till lösningen att ”helgardera” med åtta streck. Skrällbudet måste vara Speedy Gold som gav ett formbesked senast och trivs med John Östman.

Då är det över

Åke Svanstedt rattar min spik i V75-2. Om SMHI har rätt i sin prognos blir det alltså inte smällkallt på Bergsåker på lördag. Då kan Miss Black Beauty tävla barfota runt om igen. Då är det över. Hon har nämligen varit kanonbra på slutet, vunnit två lopp på tre starter, och Svanstedt lär inte smyga nu heller.

För tre starter sedan vann Miss Black Beauty ett lunchlopp från positionen utvändigt ledaren, opressad i urstark stil. Hon galopperade sedan bort sig näst senast men senast var det samma tuffa häst igen: fram i dödens 1?000 kvar och lätt seger. Svanstedt är ensam på springspår och kan huka sig direkt, bara att köra, inga konstigheter.

Dödens borde vara ledigt, eller möjligen spets om de andra torskarna läst på lite.

Guldloppet, V75-3, löste jag snabbt. Global Investment har en perfekt uppgift med spår fyra bakom bilen på kort distans. Räkna med att Björn Goop bombar och att sexåringen sitter i spets efter 200 meter. Väl där tar han inte stryk. För vem ska pressa? Senast var han överlägsen i högsta klassen på Jägersro. Motståndet är absolut inte tuffare nu.

Örjan Kihlström tror på vinst med Never Again i V75-4. Stefan Hultmans treåring är jättefin och ser numera klockren ut i travet. Senaste starten gav kraftig mersmak. Han skulle kunna vara en spik men eftersom motståndet är hårt lockar det att gardera. Robert Bergh har två hästar med i loppet. Staro Dow Jones måste betraktas som ett löfte, om han inte tar sig upp i guld blir jag uppriktigt förvånad. Trotteur svek på V75 näst senast men den här sluggern trivs hemma på Bergsåker. Kan heller inte hålla fingrarna borta från ledande (inget snack) Miskos Padus. Han är bättre än folk tror. Streckad på sju procent.

Kallblodsloppet (V75-5) är enkelt. I alla fall för mig som har Stamping som favorithäst numera. Han står visserligen 60 meter efter Solkvick som varit jättebra på slutet. Med all respekt – han äter solkvickar till frukost. I två tuggor.

Senast vann Stamping trots galopp 500 meter från mål. Det bara small till.

Jag synar

Zyrano Boko är stor favorit i V75-6. Jag säger syn. Han svek senast och läget är inte kul. Tränare Hultman har heller inte varit genomgående nöjd med sin häst i träningen efter det, även om han varit fin på slutet. Nej, här målar vi och jobbar in någon ostreckad rackare.

Bamse Gema eller inte Bamse Gema? Det är frågan i V75-7. Han är hur snabb som helst men spår sju ställer till det. Vågar Kihsltröm ladda? Nej. Han kommer att småköra från start och leta position. Bamse är grym bakifrån och vinner med klaff. Annars är det bra chans för True Q. som var kanonbra senast. Latitud streckas också, på spets, knallform, Olsson och 1 640.

FAKTA

Systemet och tipsen

Micke Nybrinks system

V75-1: 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12 (res 2–11)

V75-2: 6 Miss Black Beauty (res 10–5)

V75-3: 4 Global Investment (res 9–1)

V75-4: 1, 2, 3, 4 (res 7–5)

V75-5: 15 Stamping (res 10–2)

V75-6: Alla tolv (res 7–2)

V75-7: 1, 2, 7 (res 9–3)

1 152 rader/576 kronor

Helgens tips

1. 6 Miss Black Beauty (Bergsåker, V75-2)

Bra läge. Full gas. Dunder­draget.

2. 4 Global Investment (Bergsåker, V75-3)

Perfekt uppgift. Laddar, spetsar, vinner.

3. 15 Stamping (Bergsåker, V75-5)

Bästa hästen. Blåser runt allt i god tid. Spik.