”Lokets” mardröm: Jag fick en chock

TRAV

I somras dog hans favorithäst Elviria i cancer.

Nu är förmodligen karriären över även för Leif ”Loket” Olssons andra favorithäst, Coolman Crown.

– Jag fick en chock när jag hörde att han var allvarligt skadad, säger han.

Foto: ALN

Leif ”Loket” Olsson är en stor hästägare och har 19 hästar i träning hos flera av landets bästa tränare.

Breeders Crown-vinnaren Ibiza Broline och danske segerstaplaren Local Conch är två av ”Lokets” största stjärnor.

Men för hans absoluta favorithäst, åttaårige Coolman Crown, är karriären med största sannolikhet över. Hästen behandlades i en kota – och drabbades efter det av en inflammation.

”Matat med morötter”

– Hästen var i riktigt illa skick och ett tag trodde vi inte att han skulle överleva men nu mår han bättre. Jag har varit och matat honom med morötter. Om vi vill att han ska överleva så kommer han att göra det men jag har svårt att se att han ska kunna tävla något mer, säger ”Loket”.

Och fortsätter.

– Det är verkligen min favorithäst. Vi har blivit bra kompisar.

”Loket” köpte in sig i Coolman Crown 2007 och efter det har han sprungit in nästan tre miljoner kronor.

– Hästen gick inte så bra här hemma i Sverige men när vi testade honom i Frankrike släppte allting. Väldigt imponerande, säger Loket.

Betalade en miljon

Även om den gamle Bingolotto-profilen har haft en hel del framgångar som hästägare har han också gjort en och annan dålig affär.

– Jag tjänar inte så bra på det här. Det är väldigt mycket omkostnader. Vi köpte Snazzy Hot Rod från Canada för fem miljoner kronor. Jag betalade en miljon för min andel. Hästen har bara gjort två starter för oss och inte tjänat en krona. Då är det mindre roligt att vara hästägare.

– Vi hoppas att Snazzy springer in mycket pengar nästa år. Det tror i alla fall Åke Svanstedt. Hästen har haft mycket problem sedan den kom till Sverige men jag hoppas att den ska vara åtgärdad till nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM