Efter skandalen – flyttar sina hästar till stortränare

TRAV

Länsrätten frös hästägaren och affärsmannens tillgångar på 40,6 miljoner kronor.

Nu har han beslutat att flytta några av sina hästar till en av de största travtränarna i Sverige.

– Han har haft hästar hos mig tidigare, säger tränaren.

Affärsmannen utreds nu för att ha bluffat med fakturor för miljonbelopp och har blivit avstängd från sitt vd-jobb. Under åren har mannen köpt hästar, främst på auktioner, för miljonbelopp.

Enligt en utredning ska hästägaren gjort felaktiga avdrag i skattedeklarationen och dessutom fuskat med momsen. Värdet för de falska fakturorna uppgår till 33 871 113 kronor. Därför kräver nu Skatteverket mannen på 6 774 222 kronor, 20 procent av de falska fakturorna.

Den andra november beslutade Länsrätten att frysa mannens tillgångar som uppges ha ett värde av 40,6 miljoner kronor. Detta eftersom det finns risk att han inte kommer att betala tillbaka de pengar som Skatteverket kräver.

Affärsmannen har fler hästar som han har placerade hos några av Sveriges bästa travtränare. Nyligen flyttade han några av sina hästar från en stor travtränare till en annan.

Du är inte orolig att det ska bli några problem?

– Nej. Han har haft flera hästar hos mig tidigare. Nu bytte han ut några hästar. Han har inte haft några större framgångar hos mig men det har varit många unghästar.

ARTIKELN HANDLAR OM