Körde in över 1 miljon på en dag

Vann två franska storlopp

TRAV

Tvåa i Prix de Bretagne.

Etta i Prix du Bourbonnais.

Franska travstoet Quarla går från klarhet till klarhet.

Foto: Claes Kärrstrand
Franck Nivard var dagens man på Vincennes när han vann både Prix du Bourbonnais och Prix Octave Douesnel.

Nedräkningen till vinterns tuffaste travlopp Prix d'Amerique fortsatte på lördagen när det andra av de förberedande så kallade B-loppet (Prix de Bretagne, Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne, Prix de Belgique) avgjordes på Vincennes utanför Paris. I det första B-loppet slutade Quarla tvåa bakom Orlando Sport. Nu fick hon kliva högst upp på pallen efter att från ledningen ha hållit undan med en nos före starkt spurtande Oyonnax. Femåriga Quarla tränas av Claude Campain och i sulkyn satt Franck Nivard.

Loppets förstapris uppgick till cirka 570 000 kronor och Quarla vann på kilometertiden 1.13,7/2 850 meter.

Galopp för svenskhoppet

Det enda svenskhoppet i loppet, Glen Kronos, serverades en fin resa på innerspår av sin tränare Lutfi Kolgjini men i sista sväng blev det galopp med diskning som följd.

– Han slog ihop. Vi hade ryckt bakskorna i dag men det var inte optimalt. Men han kändes stark och fin och jag var åkandes när galoppen kom. Han kommer att gå stärk ur det här och satsningen mot Prix d'Amerique fortsätter, sa Kogljini.

Inte heller Meaulnes du Corta, som är titelförsvarare i Prix d'Amerique, fick med sig något av priskakan efter att precis som i Prix de Bretagne ha fått ett passivt lopp långt nere i kön. Men så är det också i Prix d'Amerique sista söndagen i januari som han ska vara på topp...

Stjärnkusk åkte ur sulkyn

Innan loppet inträffade en olycka när Perlando skickade stjärnkusken Jos Verbeeck ur sulkyn. Verbeeck blev liggande på banan och hämtades med ambulans.

– Det såg jäkligt obehagligt ut när han blev liggande men han kvicknade till i ambulansen och behövde inte åka till sjukhus, berättade Kolgjini.

Ready Cash till elva miljoner

Fransk travsports kanske största stjärna Ready Cash visade också upp sig på lördagen. Med Franck Nivard i sulkyn tog den Philippe Allaire-tränade fyraåringen femte raka segern när han vann Prix Octave Douesnel. Segern var värd drygt 570 000 kronor och därmed passerade Ready Cash elva miljoner kronor insprunget.

Ola Johansson/KANAL75