Åby kan ta bort sitt open stretch

Foto: Kanal 75
Skogans Joker kanske vinner från open stretch på lördag. Nästa år är det inte säkert att Åby kommer att ha kvar sina dubbla extra innerspår.
TRAV

Först gjorde Eskilstuna det.

Nu kan även Åby ta bort sitt open stretch – på onsdag tas frågan upp i styrelsen.

– Frågan är öppen och ska diskuteras, säger sportchefen Ken Karlsson.

Missnöjet från publik och de aktiva blev för stort. Därför valde Eskilstuna att ta bort sitt extra innerspår på upploppet inför Breeders Crown-finalerna 7 november.

Åby har dubbla open stretch – och nu funderar man även där på om det ska till en förändring. Det kommer att diskuteras vid onsdagens styrelsemöte.

– Frågan är väldigt komplicerad. Lyssnar man på debatten som varit i media, då vill majoriteten ha bort open stretch. Men enligt de undersökningar som vi har gjort är det delade läger bland tränare, kuskar och publiken, säger Ken Karlsson.

Vad tycker du egentligen om era dubbla open stretch?

– I grunden har jag varit emot open stretch men vi måste se till de viktigaste intressenterna, vår publik. Där vill majoriteten ha kvar open stretch. De tycker det är positivt. Ska man ha open stretch så föredrar jag dock att bara ha ett extra innerspår.

Om ni väljer att ta bort open stretch, när ska det genomföras?

– Det kanske blir en förändring till våren, innan exempelvis Olympiatravet. Frågan är som sagt öppen och kommer att diskuteras. Jag tror inte att det blir något beslut på onsdag.

60 miljoner i potten

På lördag är det superjackpott på Åby med 60 miljoner kronor i potten – då jublar förstår Ken Karlsson.

– Det är bara att tacka och ta emot. Det är perfekt och det blir ett extra dragplåster för oss. Vi satsar hårt på lördag och kommer även att ha en julmarknad.

Vad tycker du om loppen?

– Det ser bra ut och det är rätt så höga poäng i loppen. Dock är gulddivisionen lite tunn.

Vilken häst är den bästa jackpottspiken?

– Muscles Rose med Erik Adielsson tror jag mycket på. Där är det spets och slut.

ARTIKELN HANDLAR OM