200 000 kronor till cancerforskningen

Stor intresse för Täby Galopp "Charity Race"

TRAV

På söndagen reds ett insamlingslopp på Täby Galopp till stöd för jockeyn Daniel Mattssons kamp mot cancern.

Hittills har 200 000 kronor samlats in till cancerforskningen.

Foto: Stefan Uppström
Cancerforskningen får ett fint bidrag tack vare Täby Galopps insamling till stöd för cancersjuke jockeyn Daniel Mattsson, som kunde lämna över en check till Ulrik Ringborg från Radiumhemmets Forskningsfonder.

I höstas diagnostiserades 26-årige jockeyn Daniel Mattsson med testikelcancer och han genomgår just nu cellgiftsbehandling på Karolinska Universitetssjukhuset.

Mattsson var själv på plats på Täby Galopp för att se tolv före detta jockeyer göra upp i Daniel Mattsson Charity Race. Vann gjorde Patrick Wahl med egentränade Double Pat och Wahl skänkte, precis som loppets övriga ryttare, 1 000 kronor till Täby Galopps insamling till cancerforskningen på Karolinska Universitetssjukhuset. Dit skänker också ATG hela spelöverskottet från loppet.

– Omsättningen var den dubbla jämfört med vad som normalt spelas i såna lopp så spelarna var verkligen på hugget och ville bidra. Vi har haft insamling på banan i dag också och vi har inte hunnit räkna ihop allt, men totalt vi har fått in upp emot 200 000 kronor. Alla vill vara med och ställa upp när det handlar om en sån här positiv grej, säger Täby Galopps sportchef Fredrik Otter.

Och än är inte insamlingen avslutad. Den pågår till 21 december och vem som helst kan donera pengar via Täby Galopps bankgironummer (625-7034). Uppge namn och "Daniel Mattsson" på inbetalningen.

Ola Johansson/KANAL75