”Till spets, sen kan ingen stoppa oss”

TRAV

Conrad Lugauer har haft ett mörkt år.

Men på lördag kan han avsluta året med en seger i gulddivisionen med stallets stjärna Copper Beech.

– Jag kör till spets och sedan kan ingen stoppa oss, säger en segersäker tränare.

2009 har varit ett mycket mörkt år för Jägersrotränaren Conrad Lugauer. Lugauers hästar har i år bara sprungit in hälften så mycket pengar som de gjorde under 2008.

– Året har varit en stor katastrof. Under de första sex månaderna var mina hästar sjuka och vi hade mycket skit i stallet. Det tog tid innan det lossnade men på sistone har det gått mycket bättre och nu ser det ljusare ut. Men det var riktigt tungt ett tag, säger Lugauer.

I och med att resultaten uteblev tappade Lugauer 30 av sina hästar.

– Det är en tuff bransch och presterar man inte försvinner hästägarna. När året började hade jag 85 hästar i träning, nu har jag bara 55.

Taktiken klar

På lördag kan Lugauer avsluta året med en seger i gulddivisionen tillsammans med stallets stjärna Copper Beech. Copper Beech startar från spår fyra bakom startbilen och tränaren har taktiken klar.

– Det är ledningen som gäller och jag tror han har toppchans.

Din häst var senast oplacerad i ett lopp i Frankrike, vad hände?

– Han fick ett omöjligt lopp den gången i tredjespår och tröttnade helt enkelt på upploppet. I sista sväng kändes det rätt bra men mitt på upploppet var han trött, säger Lugauer och fortsätter:

– Han gick ändå 1.12,7 i 2 000 meter och det är inte dåligt med tanke på vilket lopp han fick. Jag tror att han trivs bättre på de svenska banorna och jag kör till spets och sedan vinner jag.

Du har även The Z. med i V75-5, kan det vara något för spelarna?

– Det är en rätt så bra häst som kan vinna om det stämmer med positionerna. Hon är både stark och snabb, säger Conrad Lugauer.

ARTIKELN HANDLAR OM