”Han kommer bli en stjärna”

Foto: ALN
Christoffer Eriksson.
TRAV

Han har floppat i de två senaste starterna.

I kväll jagar miljonhästen Lavec Kronos revansch – och stallet tror på seger.

– Han har toppchans, säger Christoffer Eriksson i Lutfi Kolgjinis stall.

Fyraåriga Lavec Kronos har haft en fantastisk säsong. Lutfi Kolgjinis häst har under 2009 sprungit in nästan två miljoner kronor och i juli vann han Sprintermästaren på Halmstadtravet.

Kolgjinis stjärna tangerade även världsrekordet för fyraåriga hingstar på Jägersro den 28 juli då han vann på 1.10,2 över 1 609 meter med bilstart.

”Var sjuk”

Men på sistone har det strulat mycket för stjärnhästen som i de två senaste starterna floppat rejält.

– Han var sjuk när han startade i Norge för två starter sedan och då kunde han inte göra sig själv rättvisa. Senaste loppet behövde han och han är på väg att hitta formen igen, säger Christoffer Eriksson i Lutfi Kolgjinis stall.

I kväll startar Lavec Kronos på Solvalla där han jagar 125 000 kronor i Gunnar Nordins lopp. Och trots de svaga insatserna på slutet tror stallet på toppchans.

– Han kommer vara mycket bättre i kväll än vad han varit på slutet. Som alla vet är det en stjärnhäst och jag tror han tar ledningen och sedan vinner. Det ser ut som en mycket bra vinstchans, säger Christoffer Eriksson.

”En stjärna”

Kolgjini startar även Sebastian K. i V64-3. Sebastian K. lottades till spår tolv men trots det ska hästen inte räknas bort – enligt stallet.

– Sebastian K. var riktigt bra senast och allt ser bra ut efter den starten. Nu har han fått ett riktigt dåligt läge men jag tror att han har lika hög kapacitet som de bästa i det här loppet. Sebastian K. kommer bli en stjärna nästa år för det är en väldigt bra häst med hög kapacitet. Men i kväll kanske det blir tufft att vinna, men helt borta är han inte, säger Christoffer Eriksson.