Glädjebeskedet – ATG delar ut 100 miljoner

TRAV

Här är ett glädjebesked för trav- och galoppsporten.

ATG delar ut 100 nya miljoner kronor.

– Det är rekord och den här satsningen möjliggörs tack vare att spelet ökat med över 500 miljoner kronor eller runt 4,5 procent, säger ATG:s vd Remy Nilsson.

Första budet var att de skulle dela ut 80 miljoner kronor men på gårdagens möte bestämdes summan till 100 miljoner kronor.

Av dessa går 76 miljoner direkt till landets trav- och galoppsällskap och 24 miljoner ska användas till riktade breddsatsningar.

– Om vi håller farten hela 2009 kommer vi hamna på 95 – 100 miljoner kronor. Det här betyder att ATG nästa år kommer att leverera 1,6 miljarder kronor till trav- och galoppsporten i Sverige. Det är rekord och den här satsningen möjliggörs tack vare att spelet ökat med över 500 miljoner kronor eller runt 4,5 procent. Det betyder att spel på hästar i år kommer att landa någonstans runt 12,5 miljarder, säger Remy Nilsson i ett pressmeddelande.

Och fortsätter.

– Det finns många orsaker till framgångarna. Jag vill gärna peka på V75 som är ett fantastiskt spel och där vi haft många jackpotomgångar i år. Banorna och deras nya tävlingsprogram har också en stor del, liksom alla våra ombud och medarbetare. Jag tycker också att vi hittat rätt ton i ATGs kommunikation ”För att hästar ger allt” som sätter hästen i centrum.

”Kan satsa rejält”

Pengarna ska gå till ökade prispengar och andra satsningar på banorna.

– Travsporten i Sverige har stärkt sin position som en av världens främsta och våra hästar och aktiva har i år firat större framgångar än någonsin på såväl hemmaplan som utrikes. Med de nya 100 miljonerna kan vi satsa på rejält höjda prispengar för hästägarna, bättre evenemang på banorna och rikta andra viktiga satsningar på ungdomar, travskolor och djurskydd. Travsporten står stark inför 2010, säger STC:s generalsekreterare Ulf Hörnberg.