Huselius: Åby är min turbana

NHL-stjärnan bjuder Trav365:s läsare
på ett V75-system

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
TRAV

Vill du vinna 65 miljoner på dubbeljackpotten?

Då är det läge att ta rygg på Kristian Huselius tips.

Förra året vann NHL-stjärnan sex miljoner på V75 – just på Åby.

– Det är min turbana och jag har flera fräcka drag, säger han.

Kristian Huselius är mycket travintresserad och spelar regelbundet.

Han har haft stora framgångar och dragit in mängder av vinster på sexsiffriga belopp.

– Det har blivit ganska många vinster mellan 500 000 kronor och upp till en miljon. Största enskilda vinsten är från Olympiatravet på Åby i fjol. Då vann vi sex miljoner på V75. Det var en häftig upplevelse, säger Kristian Huselius till Trav365.

Columbus-spelaren är bra kompis med både Björn Goop och Timo Nurmos. De tränar även Huselius hästar, Quarcio du Chene, Caddie Comet och Vincent du Ling. Alla tre har vunnit lopp de senaste veckorna och tävlat mycket starkt. Quarcio du Chene är en riktig stjärna som efter senaste segern i Paris startar på nytt på Vincennes under juldagen.

– Goop och Nurmos har gjort ett fantastiskt jobb med mina hästar. Det är jäkligt kul att alla tre går bra för dagen, säger han.

Missade 1,5 miljon – trots tränarens tips

Ibland får Huselius även värdefulla tips från sina polare. Men det är inte alltid de utnyttjas på bästa sätt…

– Nej, i onsdags var man för dålig. Timo sa till mig att jag skulle ta med Pronto Ribb på V64. Ändå var det den enda hästen som vi sprack på. Från början fanns hästen med på systemet men sedan ville min kompis att vi skulle spika Homer Kemp istället. Då gjorde vi om och tog bort Pronto Ribb. Det var riktigt surt när sex rätt gav 1,5 miljon kronor, säger Huselius.

Förutom den missen, har du haft några framgångar på spelet på slutet?

– Vi vann 300 000 kronor på V65 på Romme för några veckor sedan. Vi hade spikat Kaliber som vann sista avdelningen och det var kul.

Har fräcka spikar på lördag

Betydligt större pengar står på spel på lördag. Det är dubbeljackpott på V75 och en ensam vinnare kan plocka hem 65 miljoner kronor. Lita på att Kristian Huselius kommer att vara med i matchen med ett V75-system.

– När det är jackpott försöker man alltid att plugga lite extra. Jag diskuterar mycket trav med min radarkompis Per Ottosson på Axevalla. Lopparkivet på atg.se är värdefullt. Har man inte möjlighet att se tävlingarna direkt är det bara att gå in och titta på loppen i efterhand.

– Jag kommer inte att kunna följa tävlingarna live på lördag då vi spelar i Colorado. Men jag kommer ändå att spela och titta på dem efteråt.

Kristian Huselius har gjort ett V75-tips till Trav365:s läsare. Han spikar några hästar som inte är så betrodda och plockar med alla i ett par lopp för att få med lite skrällar.

– Jag gillar att chansa lite och har ett par fräcka drag. New Chance (V75-2) är väl i och för sig hårt betrodd men henne tror jag mycket på. Hon har bra form, bra läge och ska tävla barfota runt om.

– Cloria Victis (V75-6) och Dude Kemp (V75-7) är lite av chansningar. Cloria Victis har gått jättebra på slutet och avslutat loppen strålande. Jag tror att han spurtar ner många till slut. Dude Kemp höll mycket bra i comebacken efter lång vila. Han är säkert ännu bättre med loppet i kroppen och jag tror inte speciellt mycket på favoriten Local Conch.

FAKTA

Huselius V75-system

V75-1: 1, 6, 7, 8, 11

V75-2: 1 New Chance

V75-3: 1, 4

V75-4: Alla 12 hästarna

V75-5: Alla 15 hästarna

V75-6: 12 Cloria Victis

V75-7: 11 Dude Kemp

Michael Carlsson, Minimedia