Nybrink: Spelhysteri – alla vill bada i millarna

TRAV

Det är läge för spelhysteri.

Potten är sockrad med 37 miljoner.

Svårighetsgraden är hög.

Vem ramlar ut invändigt?

Ingen i V75-6 hoppas jag.

Åby får äran att köra när det är dubbel jackpott på V75. Exakt hur mycket en ensam vinnare kan få bada i vet jag inte, det snackas om 60 miljoner. Det kan handla om ännu mer. Lördagen före julafton borde innebära att alla med det minsta lilla travintresse är med och slåss.

Omgången är inte lätt. Jämna lopp och dubbla open stretch gör att min svårighetsmätare är uppe på det röda området. Det kan liksom hända vad fasen som helst. Jag blir inte förvånad om en vinnare tar allt. Eller om ingen gör det.

I V75-1 råder jag er att strecka på. Efter att han dissekerat loppet kan jag berätta att det inte är mycket som skiljer hästarna åt. Katjing har jag alltid gillat. Han var en besvikelse under våren men nu är han på väg mot kanonformen igen.

I december förra året och i januari var han nämligen snorbra i några starter och nu, tror jag, är han snart där igen. I vinterform. Han är min förstahäst i loppet. Pajazzo rankar jag nia men han kan absolut vinna. Intressant med Johnny Takter.

Han är Sveriges snyggaste

Draget i V75-2 är New Chance. Hon var rysligt vass vid segern senast. Det sa pang från rygg på ledaren. Örjan Kihlström, innerspår, snabb ut, open stretch. Ni fattar. Rania är förstås ett hett bud, mycket bra senast och själv har jag en förkärlek till Islay Broline. Henne tar jag med tills hon vinner. Hon långspurtade starkt senast.

Guldloppet (V75-3) hoppas jag att Skogans Joker vinner. Han var djävulskt bra senast när han small runt allt på en långsida. Bakspåret spelar ingen större roll och det är nästan garanti på att han slåss om segern. Enda konkurrenten är Copper Beech. Conrad Lugauers fux är nog Sveriges snyggaste häst. Här blåser han till ledningen och sen kan han givetvis vinna. Jag låser loppet på två streck men är medveten om att någon, vem som helst, kan smita fram gratis sista biten och chockvinna.

Mitt bästa jackpottdrag startar i V75-4. Hemmatränaren Karl Stolt har en riktigt bra häst i P.A.Surprise.

I tre av de fyra senaste starterna har han tävlat på V75 och då har han, utan det rätta flytet, visat kapacitet som räcker till seger här. Senast vann han ett lunchlopp i bländande stil: spetsade, släppte efter ett varv och small förbi sista 300.

Jag räknar med att Stolt letar slagläge, anfaller när det är dags och att P.A.Surprise sätter kniven i dem 100 kvar.

Körs av kuskkometen

Stoloppet, V75-5, är aningen ojämnt. Lillinger Komp är snackhästen. Hon kommer från V75-seger, tränas av Kalmars demontränare Fredrik Persson och körs av kuskkometen Jennifer Tillman. Bra chans, om nu inte Reality Pride speedar förbi? Men jag letar skräll och plockar med Sanne Rivner och Honey Trap, två hästar jag kan se vinna via open stretch.

I V75-6 vill jag inte ha något tok. Här ska Pinepower Rose spetsa och sen kräver jag att loppet blir skittråkigt. Ingen krigsmålad Lutfi Kolgjini som skriker som en indian och anfaller. Inget sånt. Lägg ner. Det är bara kul när jag säger det, he he. Pinepower Rose lekte sig till seger på V75 senast och borde vinna enkelt utan tok.

Local Conch i V75-7 kan vara en spik. Nu var jag inte särskilt imponerad av honom senast, det såg ut som formtapp. Storfavoriter med tveksam form garderar jag i sömnen. Vem som vinner? Ingen aning, men jag gillar Oceans Eleven. Han springer ett varv på färre steg än någon annan i landet.

FAKTA

Veckans tips

1. 2 P.A.Surprise (Åby, V75-4)

Starka prestationer. Rolig jackpottidé.

2. 1 Pinepower Rose (Åby, V75-6)

Finfin senast. Läge igen. Jag spikar.

3. 1 New Chance (Åby, V75-2)

Knallform, bra läge. Smyger och vinner?

V75-systemet

V75-1: 1, 2, 3, 6, 8, 9, 10, 11, 12 (res 4–7)

V75-2: 1, 6, 8 (res 9–4)

V75-3: 4, 9 (res 6–3)

V75-4: 2 P.A.Surprise (res 6–4)

V75-5: 2, 3, 4, 11 (res 6–12)

V75-6: 1 Pinepower Rose (res 6–7)

V75-7: 1, 2, 4, 5, 6, 11, 12 (res 7–3)

1 512 rader/756 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM