”Min bästa chans”

Åke Svanstedt om chanserna på V75

Foto: KANAL75
Åke Svanstedt
TRAV

Åke Svanstedt startar fyra hästar inom V75.

Här berättar han om sina chanser i eftermiddag.

– Om hästen sköter sig är det bra vinstchans.

– Rania (V75-2) är min bästa chans i omgången. Hon har tidigare varit besvärlig i starten men har skött sig perfekt på slutet. Hon gjorde ett mycket bra lopp senast och känns fortsatt fin. Om hästen sköter sig är det bra vinstchans.

– Minos Vang (V75-7) tränar förbättrat och känns väldigt fin i jobben. Han är ganska ny hos oss men det känns som en riktigt bra häst. Synd på det dåliga läget men det ska bli spännande att prova honom här. Jag tycker att man ska ta med hästen på V75.

– Strong Demand (V75-1) är ömtålig och var opererad i framknäna när han kom till oss. Men han har tagit åt sig sandträningen bra och är inte halt längre. Hästen har vunnit tre av fyra lopp hos oss och känns fortsatt fin. Men segrarna har varit i billiga lunchlopp och nu är det betydligt värre. Det blir svårt att nå ända fram till vinst och jag ser det främst som en platschans.

– Global Glide (V75-3) hade jag kanske väntat mig lite mer av i comebacken senast. Han känns okej i jobben och borde ha gått framåt till den här starten. Jag tror att hästen gör ett bättre lopp nu och då är han kanske inte helt borta, även om jag misstänker att det blir svårt att vinna.