Tränaren: Han har aldrig varit bättre

Tränaren som åker 77 mil för att starta en häst på V75

Foto: KANAL75
Gabriella Laestander åker 77 mil enkel väg för att starta Armbro Escobar när Solvalla på onsdagen kör en extrainsatt V75-omgång.
TRAV

Dan före dan finns chansen att ta hem en fet julbonus.

Då bjuder nämligen Solvalla på en extrainsatt V75-omgång.

En häst som kan vara värd att hålla ett öga på är den långväga gästen Armbro Escobar.

– Vi hoppas att ni har riktig vinter där nere också för det skulle han gynnas av, säger Skellefteåamatören Gabriella Laestander.

Och visst är det vinter i Stockholm. Termometern visar stadigt mellan fem och tio minusgrader och snön ligger djup på taken. Därmed borde varken Laestander eller Armbro Escobar (V75-2) känna sig allt för vilsna när det kommer ner till huvudstaden.

– Här uppe har vi 20, 25 minusgrader och det är bra om det är kallt där nere också så att banan blir hård. Det skulle gynna honom för han kommer att tävla med skor och hakar, i alla fall bak, oavsett hur banan blir.

Bättre än någonsin

Armbro Escobar kom till Skellefteå och Gabriella Laestander i juni och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan i debuten för sin nya tränare vann hästen och efter ytterligare nio starter har det blivit totalt fem segrar i den nya regin. Inför onsdagens start på Solvalla ståtar femåringen med två raka vinster.

– Först knäckte han ledaren från dödens och senast avgjorde han säkert när han fick lucka från tredje par invändigt. I vår regi har han i alla fall aldrig varit bättre än han är nu. Att han inte har startat på en månad är bara för att vi har siktat på det här loppet. Han är ordentligt jobbad och känns jättefin, säger Laestander, som inte låter allt för nedslagen av att startspårstombolan gav Armbro Escobar nummer elva.

– Vi har ett tråkigt läge men hästen är stark och tål att göra mycket av jobbet själv, så det kanske kan lösa sig.

Hinner hem till Kalle

Armbro Escobar, som innan Skellefteåflytten hade sin hemvist i Skåne, har aldrig tidigare tävlat på Solvalla. Långresa och övernattning är emellertid inget som oroar tränaren.

– Vi reser på tisdag morgon och vi tar med ressällskap åt honom, så övernattning ska inte vara något problem.

Efter uträttat dagsverke på Solvalla väntar 77 mil i bilen hem till Skellefteå igen. Men det ska inte vara några bekymmer att hinna hem till julbordet.

– Nej då. Julbordet börjar ju inte sex på morgonen då vi räknar med att vara hemma. Jag får väl ligga och gäspa lagom till Kalle Anka, säger Laestander avslutningsvis.

Ola Johansson/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM