"Blev ensam med alla rätt"

Foto: ALN
Leif ”Loket” Olsson har Two Oceans till start på V75 på Solvalla.
TRAV

Efter att Leif ”Loket” Olsson förlorat sin häst Elviria i cancer köpte han Two Oceans.

På lördag startar hästen i V75-5 på Solvalla och Loket tror på bra chans.

– Det här är en riktigt bra häst, säger han.

Tv-profilen Leif ”Loket” Olsson är delägare i 20 hästar. Den senaste tiden har han haft en tung period då hans favorithäst Coolman Crown är allvarligt sjuk.

– Hästen var i riktigt illa skick och ett tag trodde vi inte att han skulle överleva men nu mår han bättre, berättade han för en vecka sedan.

– Jag tror inte att han kommer att kunna komma tillbaka och tävla. Han har sprungit in över 1,2 miljoner kronor så det är svårt att hitta ett lopp till honom. Vi får försöka hitta någon som vill ta hand om honom. Det är problemet när det slutar tävla, att hitta någon som vill ta hand om dem, säger han.

Varit dålig

För Leif ”Loket” Olsson kom det lite som överraskning att en av hans hästar, Two Oceans, startar på Solvalla vid den extra V75-omgången då hela 90 miljoner ligger i potten till en ensam vinnare.

– Jag fick ett program hem och såg att han var med. Jag träffade tränaren Charles Degiorgio på Åby under lördagen och han berättade att hästen ska kollas upp på måndag och är allt bra så startar han. Hästen har varit lite dålig den sista tiden, jag vet inte vad det är.

Sist hästen startade på Bergsåker fick han ett tufft lopp ute i spåren och slutade oplacerad.

– Han var bra på Bergsåker. Han kördes ute i tredje spår och blev trött på slutet.

Köpte ny häst

Loket bestämde sig för att köpa en ny häst med Lennart Sjöström från Stall Godiva efter att deras häst Elviria dött i cancer. Det blev Two Oceans som de haft i två månader. De valde att sätta hästen i träning hos Mantorpstränaren Charles Degiorgio.

– Charles tar för sig. Men det är lite svårt att prata med honom eftersom jag inte kan maltesiska eller franska, säger Leif Olsson.

Själv kommer han inte vara på plats på Solvalla. Eftersom han har så pass många hästar är det svårt att vara på plats varje gång en häst startar.

– Jag får se på loppet hemma i någon spelbutik. Men jag funderar på att åka till Solvalla på annandagen och se V75.

Leif ”Loket” Olsson brukar spela på V75 och förmodligen blir det ett system vid onsdagens superjackpott. Blir han ensam med alla rätt och vinner 90 miljoner vet han vad han ska lägga pengarna på.

– Vinner jag köper jag nya hästar. Men min ambition är inte att vinna pengar, jag har det jag behöver. Det är mer spänningen och att det är roligt att gå ihop några personer och spela.

Den största vinsten på trav kom för 20 år sedan.

– Jag blev ensam med alla rätt på V5 på annandagen. Jag vann omkring 170 000 kronor och det var mycket på den tiden.

FAKTA

Charles Degiorgio om chanserna med Two Oceans

”Jag tror att han kommer vara topp tre. Hästen har varit sjuk och vi ska ta tester på måndag. Är allt bra så tävlar han”.

ARTIKELN HANDLAR OM