Hellstedt: Det är en riktig rysare

Mantorpstränaren om succéåret, sina V75-chanser och sitt drömköp

Foto: Kanal 75
TRAV

Hans stall har superform.

Så du gör nog bäst i att strecka Jan Hellstedts hästar på Solvallas superjackpott-omgång.

– En av mina hästar är en riktig rysare, säger Mantorpstränaren.

På onsdag är det superjackpott på Solvalla – med 90 miljoner kronor i sjurättspotten. Ironiskt nog befinner sig Jan Hellstedt i en spelbutik när Trav365 får tag i honom.

– Jag ska precis köpa ett par Harry Boy-system till släkt och vänner. Jag brukar göra det till jul. Vi får hoppas att det blir en storvinst på någon av kupongerna, säger Jan Hellstedt och skrattar.

Vad skulle du själv göra om du vann 90 miljoner kronor?

– Jag skulle köpa mig en stor gård i Frankrike för 30 miljoner och sedan etablera mig där. Det är en dröm, säger Hellstedt.

Rekordår som tränare

Jan Hellstedt har ett stall i kanonform. Förra veckan på Åby vann hans hästar fem lopp och på de 16 senaste starterna har Hellstedt nio segrar.

– Det är ruggigt bra. Mina hästar har gått bra den senaste tiden.

Och Hellstedt går mot sitt klart bästa år som proffstränare. I år hans hästar sprungit in nästan sex mijoner kronor – en fördubbling jämfört med förra året.

– Det är faktiskt en sanning med modifikation. Jag har nästan dubbelt så många starthästar. Sedan har det varit en del stolpe ut under året. Bland annat när Queen of Rock fick målfotostryk i Stosprintern och skadan på stjärnan Derby Clipper.

”Formen är bra”

På Solvalla har Hellstedt fyra hästar till start. Så här kommenterar han sina chanser:

– Tropical Sun (V75-1) tror jag klart mest på. Hästen känns stark och rejäl och jag tror att hon håller ledningen. Formen är bra.

– Glideagante (V75-2) var det inget större fel på senast. Hästen är ilte ursäktad efter den starten. Hon ska med på kupongen om man streckar fyra hästar. Men jag är lite tveksam till start då hästen har hostat lite i stallet.

– Quattro Composite (V75-5) var jag grymt besviken på senast. Hästen kommer att göra ett bättre lopp nu. Här är det en outsider, en riktig rysare. Jag kommer att sätta på ett norskt huvudlag så att han bilr mer skärpt.

– Quantum Kalypso (V75-6) är en fantastisk häst som man alltid måste ha med på kupongen. Hon går alltid fort till slut om hon sitter i ett bra slagläge.