”Det är bara sex lopp kvar att lösa”

Challe Berglund, Frank Andersson, Bengt-Erik Larsson, John Bootsman, Even Elvenes.
TRAV

Det är en gigantisk jackpott på V75.

En ensam vinnare med sju rätt kan ta hem över 90 miljoner kronor.

En bra vägledning kan vara att ta hjälp av experternas tips.

Här bjuder de på sina bästa idéer.

Challe Berglund, spelexpert Aftonbladet, tränare Timrå hockey:

– 1 B.B.S.Bigtrade (V75-7) är bästa spiken. Han såg fin ut i comebacken och avslutade vasst efter en avvaktande resa. Lopp i kroppen och perfekt läge nu. Visade vid flera V75-segrar förra året vilken bra häst det är.

– Mitt drag i omgången är 11 Krångel (V75-5). Han fick äntligen vinna senast efter att ha gjort många bra insatser i skymundan. Toppform och trivs över den långa distansen.

Fredrik Widman, spelexpert och värmningsöga på Solvalla:

– Jag tycker att sunda spiken är 1 B.B.S.Bigtrade i V75-7. Två roliga drag som jag tror blir bortglömda är 8 Young Forever i V75-5, som gjorde en bra insats senast, och 12 Passport i V75-4, som är bättre än han visade senast och dessutom blir bortglömd på läget.

Frank Andersson, spelare och hästägare:

– Det är bara sex lopp att lösa för B.B.S.Bigtrade (V75-7) bara vinner. Det är spets och slut. Han kan även vinna från andra positioner än ledningen.

– Mitt drag är 6 Virago Hebre (V75-5). Jag har fått rapporter om att han tränar fantastiskt bra. Han passar också perfekt över den långa distansen. Sedan tror jag en del på 3 Isalus (V75-2) som har gjort bra lopp på slutet utan att få vinna. Mycket snabb ut och Klaus Kern laddar som vanligt. Kan vara spets och slut.

Bengt-Erik "Professorn" Larsson, spelexpert TV4:

– Sunda spiken är 4 Tiffany Brodda (V75-6). Hon var riktigt bra när hon vann från ledningen på Solvalla i slutet av oktober och det troliga är att hon tar ledningen här också. Jag vill även varna för två skrällar. 3 Isalus (V75-2) värmde strålande innan tävlingarna senast, hade ett risigt utgångsläge och spurtade jättebra till slut. Även 7 Second W.I.C (V75-4) var klart positiv som tvåa senast.

Even Elvenes, norsk travexpert:

– 1 B.B.S.Bigtrade (V75-7) spurtade som ett skållat troll i comebacken senast. Från bricka ett går han inte att stoppa.

John Bootsman, uppfödare Boko-hästarna:

– 1 B.B.S.Bigtrade vinner V75-7. Det är spets och slut.

Ulf Elfving, radioprofil, spelare och hästägare:

– Att försöka vinna 90 miljoner kan ju lätt ge en huvudvärk. Men en häst som inte gör det är 2 No More Headache (V75-3). Han var bra vid segern senast och är snabb ut. Jag tror på ledning från start till mål.

– 9 Bachelores Dream (V75-1) har gått bra i skymundan på slutet och har fin form. Bra ryggar här på startsnabba hästar och med rätt resa så speedar hon vasst till slut. Bortglömd på strecken.

Marko Lähteenmäki, leder travtips-program på tv i Finland:

– 9 Tamilphoto i V75-3 är den klart bästa finska chansen.

Mohammed Malla, spelexpert TV4:

– Bästa spiken är 1 B.B.S.Bigtrade (V75-7) som Timo Nurmos är väldigt nöjd med. Han till och med spikar sig själv i ett officiellt tips vilket hör till ovanligheterna.

– Mitt drag är även det en Nurmos-tränad häst. 6 Virago Hebre (V75-5) har tidigare vunnit över lång distans och jag har fått rapporter om att han nu tränar väldigt bra efter ett uppehåll. Är lite streckad i nuläget och det är en rolig skräll.

Björn "Bernie" Norén, svensk travtränare i USA:

– 7 First On Line Sec står perfekt inne i klassen i V75-7. Loppet är stängt för hästar som tjänat högst 1,8 miljoner och Goops häst har tjänat drygt 1,7 miljoner. Favoriten i 1 B.B.S.Bigtrade har bara gjort ett lopp efter långt uppehåll och står dessutom hårt inne med sina 966 000 kronor.

Michael Carlsson, Lars-Ove Pettersson/Kanal 75