Tränaren: Jag kommer gråta

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
Kusken Johnny Takter, tränaren Dan-Åke Olsson och hästen skötare är segersugna på lördag.
TRAV

Efter 124 starter.

På lördag gör 12-årige Skogans Joker sin sista start.

– Det känns vemodigt, säger tränaren Dan-Åke Olsson.

12-årige Skogans Joker har haft en fantastisk karriär. Dan-Åke Olssons stjärna har på 124 starter vunnit 33 lopp och tjänat 5,9 miljoner kronor.

En vinnare – trots sin ålder

Trots sin höga ålder har Skogans Joker tävlat mycket framgångsrikt under 2009 och stjärnan har vunnit nio lopp i år. För två starter sedan krossade han sina V75-motståndare på Kalmartravet och vann överlägset.

– Han var riktigt bra den gången. Det är imponerande att han fortfarande kan tävla på så hög nivå, säger tränaren Dan-Åke Olsson.

I den senaste starten var Skogans Joker hårt betrodd men då svek han – trots ett perfekt lopp i andraspår.

– Han var inte som bäst den dagen men jag kan inte vara besviken på honom. Det var något som satte ner honom då men jag vet inte riktigt vad. Det kan ha varit banan som spelade honom ett spratt.

”Alla sagor har ett slut”

På lördag tar sagan slut för Dan-Åke Olsson. Då gör Skogans Joker sin sista start i livet. Skogans Joker startar i V75-3 på Solvalla och jagar 300 000 kronor.

– Det känns väldigt vemodigt just nu. Men alla sagor har ett slut och jag hoppas att den här sagan slutar lyckligt. Skogans Joker är en helt fantastisk häst som är oerhört klok. Han är som en människa och vi är bra kompisar.

Hur kommer det kännas att se honom på lördag?

– I själva loppet kommer det inte vara något speciellt. Då är jag bara fokuserad på loppet. Men när jag ska duscha honom efteråt kommer det nog en och annan tår, det är jag säker på.

Vad tror du om segerchansen?

– Är han lika bra som han var på Kalmar så är han med och slåss om segern.

Ska spelarna strecka din häst?

– Om de vill få sju rätt så ska de göra det, säger Dan-Åke Olsson.