Galopp för Stig H:s stjärna i miljonloppet

TRAV

Ulf Stenströmers Noras Bean blev tvåa i storloppet Criterium Continental.

Andraplatsen var värd 630 000 kronor.

Stig H Johanssons färgstarke stjärna Nu Pagadi galopperade i starten.

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Nu Pagadi och kusken Erik Adielsson.

Drygt 1,2 miljoner kronor och en plats i Prix d'Amerique låg i potten när Europas bästa fyraårige travare gjorde upp på Vincennes i Paris på söndagen.

Storvinsten i Criterium Continental gick till Frankrike och Fabrice Souloy-tränade Rolling d'Heripre, efter en mycket offensiv styrning av kusken Jean-Michel Bazire.

Svenske Noras Bean kördes taktiskt invändigt av Stefan Söderkvist och avslutade som alltid mycket starkt över upploppet till andrapriset.

– Jag hade förhoppningar om en tredje-fjärdeplats, men när nu de stora namnen kom bort är jag inte alls överraskad över andraplatsen. Självklart är det en stor framgång, men inget vi behöver skämmas för, sa Axevallatränaren Ulf Stenströmer på plats i Paris.

– Jag tycker inte Noras Bean fått det erkännande som han förtjänar hemma i Sverige. Det blev visserligen lite rubriker när han satte världsrekordet i Bologna tidigare i år...men han har tjänat över tre miljoner kronor i år och är trots allt den i kullen som tjänat mest pengar efter Maharajah.

Ingen förklaring till galoppen

På förhand handlade det mycket om svensktränade Prix d'Amerique-hoppet Nu Pagadi och franske kullettan Ready Cash. Men Stig H Johanssons publikfavorit galopperade i starten i händerna på Erik Adielsson medan Ready Cash försvann när han krokade ihop med en konkurrent. Han galopperade även på upploppet.

– Jag vet inte själv vad som hände. Hästen kändes fräsch och fin, men på bara ett steg kom galoppen. Det känns väldigt surt, sa Erik Adielsson .

Av de övriga svenska hästarna i loppet, Jörgen Westholms New Photo Guy och Lutfi Kolgjinis Lavec Kronos, blev det också galopp. Totalt diskvalificerades sju av 14 hästar i loppet.

Segertiden för vinnaren Rolling d'Heripre blev 1.11,2 över distansen 2 100 meter, medan tvåan Noras Bean noterades för 1.12,5.

I ett annat lopp på Vincennes blev Joakim Lövgren trea med Donna Clara, som tjänade knappt 80 000 kronor. Här blev för övrigt Åke Svanstedts Cleo Nalan femma.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75