Vann 20,7 miljoner – dog dagen efter

Händelsen som chockade trav-Sverige

Foto: PJ
TRAV

2009 har varit ett händelserikt år.

Nu gör Trav365 en topplista på årets största snackisar.

Fram till nyårsafton får du två nya snackisar varje dag.

Tvåa på listan hamnar Anders ”Dajmen” Jonasson som blev ensam med alla rätt på V75 och dog dagen efter.

Årets händelse som chockade trav-Sverige var när storspelaren Anders ”Dajmen” Jonasson tragiskt gick bort i augusti.

15 timmar innan han dog hade han blivit ensam med alla rätt på V75. Den vinnande kupongen gav 20,7 miljoner kronor och han hade 20 procent i andelssystemet.

I en intervju med Kanal 75 berättade han om vinsten.

– Jag visste ju att det var stora pengar på gång men inte att det bara var vår kupong som var kvar. Det var några konstiga minuter och visst var det lite pirrigt men ändå inte jättenervöst.

Tittade på trav

Efter beskedet om att han hade blivit ensam med alla rätt hade han njutit av vinsten i hemmet med att titta på trav från USA. Dagen efter miljonvinsten avled han.

– Han fick uppleva det han ville med vinsten. Men att han bara fick uppleva det i femton timmar är alldeles åt helvete. Han var en fantastisk vän, vi pratade nästan varje dag, jag hade ett sms-utbyte med honom i lördags, berättade vännen Lars Uggla.

Flera vänner och personer i Dajmens närhet chockades av besked att han hade gått bort.

– Det är märkligt hur ödet kan vara. Att vinna ensam på V75 är alla spelares dröm, det handlar inte bara om pengarna, det är ett kunskapsbevis, sa Lutfi Kolgjini, travtränare och kusk.

Även TV-profilen Hans G Lindskog sörjde sin vän.

– Vi pratades vid en gång i veckan. Jag ringde och gratulerade honom. Det är ju sanslöst egentligen. Nu fick han det slutgiltiga beviset på att han var kingen, sa Hans G Lindskog.

Efter hans död försökte flera personer försökt lura till sig en del i andelssystemet.

– Det har ringt folk till vår support och sagt att de har del i systemet. Det är alltid några lustigkurrar som försöker när det blir en storvinst. Vid varje tillfälle får också polisen ett x antal samtal från personer som säger att det är de som gjort systemet. Det gäller att hantera ärendet på rätt sätt. berättade Hasse Svennehed, PR-chef på ATG.

ARTIKELN HANDLAR OM