Björn Goop: Har kämpat hela året

Toppkusken blev champion på Solvalla

Foto: KANAL75
Björn Goop.
TRAV

Toppkusken Björn Goop tog hem championtiteln på Sveriges största travbana.

Trots att det var tredje året i rad var det ett stort ögonblick.

– Jag har kämpat hela året för det här, säger han.

Innan kvällens början hade Björn Goop en klar ledning i championligan på Solvalla. Erik Adielsson, som låg tvåa, närmade sig något då han vann med Stig H Johanssons nyförvärv Prince L i den första avdelningen. Men när Björn Goop slog till med Premier League i V64-5 var det avgjort.

– Jag hade ingen koll att jag hade vunnit championligan, jag är så glad att Premier vunnit.  Det är stort att jag blir champion, jag har kämpat hela året för det här. Jag har många att tacka framförallt pappa och Timo Nurmos.  

Att bli champion på Solvalla är inte det enklaste.

– Det är tufft och många lopp att vinna, säger Björn Goop.

Ny stjärna

Tränaren Jim Oscarsson har tidigare tagit fram stjärnan Dig For Dollars. Nu ser han ut att ha en ny stjärna på gång i tvååringen King Of The Moor. Sist vann hästen på nytt svenskt rekord och även den här gången blev det en lätt uppgift.

Hästen satt i ledningen tidigt och fick bestämma loppet igenom. När upploppet kom ryckte de undan från konkurrenterna.

I vinnarcirkeln fick tränaren och kusken frågan om det här kan vara en ny Dig For Dollars. Stallets stjärna som sprungit in nästan fyra miljoner kronor.

– Ja det hoppas jag. Han visar talang i både träning och loppen. Han får vara med och nöta på så får vi se hur han utvecklar sig. Vi har inget speciellt lopp som vi siktar mot.

Men karriären har inte varit enkel för hästen. När han var i USA stämde det inte alls.

– Vi trodde mycket på hästen i våras när han var i USA. Men han började växa och strula till det. Vi tog hem honom till Sverige och började om från början.