Brände sina ögon i tv-sändningen – tål inte klorvatten

Almenäs brände sig i travsändningen – nu har hon upptäckt nya men

1 av 2
Jessica Almenäs
TRAV

Jessica Almenäs brände sitt ansikte och ögon i TV4:s ”Vinnare V75”.

Hon fick sjukskriva sig och rehabiliteras – nu, ett år, efter olyckan har Almenäs upptäckt nya men.

– Ögonen tål inte klor längre. Alls.

Det var för ett år sedan något gick fel i ”Vinnare V75” i TV4. Allting verkade, till en början, gå bra och programledaren Jessica Almenäs jobbade på som vanligt. Men på vägen hem, till Norge, började Almenäs känna att det hettade till i ansiktet och hon blev ljuskänslig.

Orsaken: De hade testat ny ljussättning i studion.

”Ögonbesvär”

– Någonting gick snett. Lamporna var för starka och hon har fått besvär efteråt. Personerna i studion har känt sig brända i ansiktet, ungefär som om man blir bränd i ansiktet av solen. Och så har de fått ögonbesvär. De blev helt enkelt skadade av lamporna. Det är en olycka, inte helt odramatiskt, berättade Niclas Andersson, vd på Kanal 75 som gör programmet tillsammans med TV 4, i en tidigare intervju i Aftonbladet.

Almenäs fick uppsöka läkare och rehabiliterades innan hon kunde göra comeback som programledare i travsändningen.

– Det har blivit sår på hornhinnan. På sjukhuset fick jag medicin, droppar och krämer, men jag har legat i fruktansvärda smärtor. De är först nu som allmäntillståndet är lite bättre. Jag fick också kraftigt solsting och har haft en huvudvärk utan dess like, sa Almenäs i en tidigare intervju.

Tål inte klor

Men problemen är inte över än. Nu, ett år senare, har Almenäs upptäck nya besvär.

Enligt sin twitter var hon och badade med sin fyraårige son Jack, som hon har tillsammans med TV4-profilen Johan Edlund, på skärtorsdagen. Där fick programledaren en otrevlig överraskning.

– Har upptäckt ytterligare ett men efter olyckan med studiolampor för ett år sen. Ögonen tål inte längre klor. Alls. Aj aj. Ett öga rött gånger två, skriver Jessica Almenäs på sin twitter.

Jessica Almenäs har inte gått att nå för en ny kommentar.