Kusken: Jag blev för hårt straffad

Foto: KANAL75
TRAV

Domarna gav Steen Juul 60 000 kronor i böter och tre veckors avstängning för olyckan i Norge.

Ett för hårt straff enligt olyckskusken.

– Jag ska straffas för det jag gjorde, inte på hur stor olyckan blev, säger Juul.

Det var på Klosterskogens travbana i Skien i Norge som olyckan inträffade i lördags.

Steen Juul satt i andraspår tillsammans med sin häst Classic Grand Cru då det återstod 500 meter av loppet. Utanför Juul satt Bo Westergård med Navy Seal U.S. som var på väg fram i tredjespår.

Helt plötsligt störtade Westergårds häst i banan och drog med sig Lutfi Kolgjini och Björn Goop i fallet. Goop fick sig en rejäl flögtur då han slungades ur sulkyn och Lutfi Kolgjini hamnade också i banan då han inte hann veja undan.

Alla de inblandade kuskarna klarade sig mirakulöst undan med skrubbsår och redan under måndagen var Lutfi Kolgjini tillbaka i sulkyn då han körde på Halmstadtravet.

Juul: Ett för hårt straff

Orsaken till olyckan var enligt domarna Steen Juul som dömdes till tre veckors avstängning och 60 000 kronor i böter – ett för hårt straff enligt Juul.

– Det är ett för hårt straff. Den här typen av körning händer rätt så ofta och då händer ingenting. Bara för att det blev väldigt olyckliga konsekvenser så blir straffet hårt. Jag ska dömas för det jag gör, inte på hur stor olyckan blir, säger Steen Juul.

Vad var det som hände?

– Jag kör ut ett halvspår och då syns det att Westergårds häst bryter ut samtidigt. Sen går han tillbaka med sin häst och då rammar han mitt hjul. Hans framben var vid mitt hjul och hästen gick omkull.

”Lider med de inblandade”

Steen Juul tycker att han blev för hårt straffad, men han vill samtidigt påpeka att han inte är oskyldig.

– Jag är absolut inte oskyldig, det är inte det jag vill säga. Det som hände är mycket tråkigt och jag lider med de inblandande. Jag får ta mitt straff.

Vad säger dina kollegor, tycker de att du blev för hårt straffad?

– Det är några stycken som tycker att det var lite hårt, de håller med mig lite.

Hur gick det med din häst?

– Det var inga problem med min häst, han var lugn och fin, säger Steen Juul till Trav365.