Efter segern – nu kan han starta i Elitloppet

Foto: ALN
TRAV

Miljonhästen Scarlets Aino tog andra raka segern på Solvalla.

Nu är hästen högaktuell för Elitloppet

– Snart kommer värmen och då blir han ett strå vassare, sa kusken Hans-Owe Sundberg efter segern värd 100 000 kronor.

Hans-Owe Sundbergs stora stjärnhäst Scarlets Aino har inlett året på ett strålande sätt. Under onsdagskvällen startade den fyrfaldige miljonären på Solvalla och det slutade med seger.

Sundberg laddade direkt när bilen släppte fältet och hittade tidigt till ledningen. Väl i ledningen fick ekipaget bestämma tempot och över upploppet kunde Scarlets Aino sprinta ifrån till en säker seger – även om det tog emot lite den sista biten.

– I sista sväng drog han undan men sista 100 blev han lite bekväm och det är en bit kvar till toppformen. Jag är nöjd att han vann, men formmässigt ligger han nog en sjua-åtta. Snart kommer värmen och då blir han alltid ett strå vassare, sa Hans-Owe Sundberg efter segern som var värd 100 000 kronor.

Elitloppet

I och med segern är Scarlets Aino högaktuell för Elitloppet som går sista söndagen i maj. Scarlets Aino var med i Solvallas storlopp förra året då han slutade trea i försöket och kvalade in till finalen. Väl i finalen blev det för tufft för hästen som slutade näst sist.

Lokets häst vann

En annan häst som imponerade på Solvalla var Ibiza Broline som segrade i sin årsdebut. Hästen, som delägs av Leif ”Loket” Olsson, tog direkt hand om ledningen från spår ett och sedan blev det odramatiskt. Kusken Per Lennartsson var mycket nöjd med sin häst efter loppet.

– Hon är långt ifrån någon toppform, hon har mycket mer spänst i kroppen när hon är i ordning. Men det så vi har tränat och hon ska bli bättre och bättre för varje start, sa Per Lennartsson efter loppet.

FAKTA

Dagens…

TOPP: Ibiza Broline (V64-6) årsdebuterade på Solvalla och vann mycket enkelt från ledningen. Per Lennartssons häst såg jättefin ut och blir intressant att följa under året.

FLOPP: Lord Arrow (V64-2) blev hårt spelad men vek ner sig över upploppet i ledningen. Åke Svanstedts häst visar ingen gnista i slutstriderna och här får spelarna tänka om till nästa gång.