"Jag blir rörd över allt stöd”

Foto: STALL GOOP
Björn Goop skadade handleden vid den allvarliga olyckan.
TRAV

Björn Goop har armen i gips efter den otäcka olyckan.

Nu tackar stjärnkusken för allt stöd han får.

– Jag är berörd över alla som hör av sig. Det värmer enormt, säger Björn Goop till Trav365.

I lördags var Sveriges ledande travkusk med i en olycka i norska Klosterskogen. Goop slungades ur sulkyn och slog i backen med full kraft. Han skrapade upp ansiktet och klagade på smärtor i ena handleden. Efter en läkarundersökning konstaterades två sprickor i vänsterhanden och ett uttänjt ledband i högra handen. Björn Goop är nu gipsad och det är oklart när han kan köra lopp igen.

– Det är frustrerande att inte kunna tävla men samtidigt är jag väldigt tacksam att jag inte fick några allvarliga skador. Det kunde ha gått betydligt värre, säger Björn Goop till Trav365.

– Jag har sett repris på olyckan efteråt och det är klart att man blir rädd när något sådant händer. Jag har varit med om liknande olycka tidigare men hade tur även den gången att jag inte fick några allvarliga skador.

”Prova att köra”

På torsdagen ska Goop besöka en specialist i Stockholm som ska bedöma läget med svullnaden i handleden. Anledningen är han ska försöka köra i V75-tävlingarna på Mantorp på lördag.

– Jag ska träffa specialisten klockan halv sex och få ett utlåtande om hur det ser ut med senor och ligament. Sedan blir det en överläggning med läkaren och jag ska prova att köra häst under fredag morgon. Vi får se hur det känns då och jag tar ett beslut fredag eftermiddag om jag kör på lördag.

– Jag vill gärna köra då men det får inte ske till vilket pris som helst. Jag måste känna hur det känns i handleden först, säger Goop.

Och tillägger:

– Men jag är inte uppsatt på några hästar nästa vecka och den enda dag det kan bli tal om är Olympiatravet. Jag kommer inte att köra några andra dagar men ska försöka vara med på lördagen om det går.

Stöd via facebook

Trav-Sveriges kuskchampion berättar att han har fått stort stöd ifrån många människor. Han har blivit överöst med telefonsamtal, sms, mail och via facebook.

– Det här är en individuell sport och man är ganska ensam. Därför är jag otroligt tacksam över alla som har hört av sig. Det är både kända och okända som kommer med uppmuntrande ord och även kommer med råd och olika förslag.

– Det är väldigt glädjande och värmer mig enormt. Jag blir nästan lite rörd över allt stöd som jag får just nu, säger Björn Goop.

Du är van att ständigt vara i farten och köra lopp nästan varje kväll. Hur fördriver du tiden under skadeperioden?

– Just nu äter jag gröt och dricker en kopp te, säger han om den något sena frukosten i lägenheten i Göteborg.

– Annars försöker jag att sova ikapp och umgås med mina kompisar. Jag har kollat på hockey och sett två Champions League-matcher i rad.

Hinner inte till Åby

Under den ofrivilliga ledigheten kan det även bli aktuellt att jobba lite extra som expert i Vinnare Plus i TV4Plus. Det var meningen att Björn Goop skulle rycka in under torsdagskvällens V65-tävlingar på Åby, men de planerna är nu ändrade.
– Jag är jättegärna med om det finns möjlighet framöver. Jag har gjort det tidigare och det är kul. De var även meningen att jag skulle jobba med Göran Borgås ikväll men nu när jag fick tid hos specialisten i Stockholm åkte jag dit. Det finns sedan inga förbindelser som gör att jag hinner tillbaka till Åby ikväll, säger Goop.

När tror du att du kan köra lopp som vanligt igen?

– Läkarna säger att om tre veckor ska jag kunna köra igen. Jag vill som sagt inte riskera något och det är bara att gilla läget. Det får ta den tid det tar, säger Björn Goop.

På lördag har stallet en häst till start inom V75. Det är Global Investment som startar i uttagningen till Olympiatravet. Chanserna där?

– Han var jättefin i ett tuffare jobb förra veckan. Hästen känns väldigt bra men läget kunde ha varit bättre. Jag tycker att han är en av fyra hästar som kan vinna loppet.