Titta, därför ler Sir Alex – igen

Foto: AP
Sir Alex Ferguson och jockeyn Ruby Walsh efter segern med hästen What A Friend.
TRAV

Här bjuder Sir Alex Ferguson på ett leende igen efter förlusten i Champions League med sitt Manchester United.

Anledningen: Hans galopphäst, What A Friend, vann ett storlopp i Liverpool.

– Det var underbart för mig, säger han.

I onsdagskväll fick Manchester United lämna Champions League efter en rafflande drabbning på Old Trafford. Bayern München, som stod för motståndet, gick vidare på fler gjorda bortamål.

Den hetlevrade managern var mycket missnöjd efter matchen och menade att Bayern München hade använt en ”typisk tysk” taktik för att vinna matchen. Med det menade Ferguson att flera spelare hade jagat domaren och ”tvingat” fram ett domslut, som gynnade dem.

”Underbart”

Men bara en dag senare blev allt ljusare för Sir Alex. Hans galopphäst What A Friend vann Totesport Bowl Chase på Liverpool Day under Grand National-meetinget på Aintree Racecourse. Galoppentusiasten Ferguson följde, nervöst, sin häst på banan. Och fick sedan fira med sina vänner, tränaren till hästen, Paul Nicholls, och jockeyn, Ruby Walsh.

– Det var underbart för mig. Det ger mig avkoppling från mitt andra jobb. Man behöver det, säger Sir Alex Ferguson till guardian.co.uk.

Men trots segern kunde inte Ferguson glömma vad som hänt kvällen före.

– Det var ingen som dog igår. Ibland får man dåliga resultat och det var orättvist igår kväll, men vi har haft tur med oss tidigare. Vi är alltid bättre efter ett dåligt resultat, berättade Sir Alex, enligt guardian.co.uk, och syftade på den spännande avslutningen i Premier League, som nu är inne i ett avgörande skede.

Satsar på storlopp

Hästen, What A Friend, är ung och lovande och nästa år satsar kretsen runt hästen på att starta i Gold Cup i Cheltenham.

– Han är en ung häst, åtta år nästa år, då är det dags att åka till Gold Cup. Det fanns tankar på att satsa på det i år, men Paul (hästens tränare) hade rätt, han är en unghäst. Nästa år kommer han att vara starkare och mognare, säger Ferguson.

Under lördagen rids Grand National som är kanske det mest kända galopploppet i världen, med drygt elva miljoner kronor i total prissumma.