Här får Maharajah stryk i årsdebuten

Foto: ATG-Live
TRAV

Maharajah fick stryk i årsdebuten.

Hästen som slog honom – Spring Erom.

– Han var fruktansvärt bra, det är nästan overkligt, sa segerkusken Ulf Ohlsson efter loppet.

Maharajah var stor, stor favorit till att vinna V75-1 i årsdebuten. Men det gick inte vägen. Kihlström hittade tidigt positionen utvändigt om ledande Lavec Kronos. Väl där tog han det ganska lugnt och de första 1000 meterna gick på 1.15. Ut på slutrundan försökte Kihlström att gå i närkamp med ledaren, samtidigt startade Ulf Ohlsson ett angrepp i kön med Spring Erom.

”Njöt”

Och vilket angrepp. In på upploppet kopplade Maharajah grepp, men längst ut kom Ohlsson och när mållinjen skars var skrällen ett faktum.

– 300-400 kvar såg inte Maharajah så jättebra ut. Då fick jag upp förhoppningarna. han kändes jättefin och jag njöt redan i provstarten, berättde Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Han fick även uttala sig i TV4.

– Han var fruktansvärt bra. Det är overkligt. Det ska inte gå att gå runt de här hästarna i spåren, sa han då.

Spring Eroms tränare, Håkan Olofsson var givetvis jätteglad. Han gästade vinnarcirkeln efter loppet.

– Det går inte att vara mer nöjd än så här, berättade han.

”Givetvis nedstämd”

Trots att Maharajah inte pallade för favorittrycket så var hästens tränare Stefan Hultman och kusken Örjan Kilhlström nöjda efter loppet.

– Jag är helt nöjd med hästen. Jag tycker att han gick klart godkänt. Jag hade inte förväntat mig mer, sa Örjan Kihlström.

Han fortsatte:

– Men man vill ju alltid vinna med en sådan här häst.

– Man är givetvis nedstämd, man har ju vinnarinstinkt. Men jag fick flera bra kvitton i dag. Det är viktigast inför säsongen, säger Stefan Hultman när Trav365 når honom i bilen på vägen hem från Mantorp.

ARTIKELN HANDLAR OM