Hultman nöjd trots den tunga förlusten

Foto: Kanal75
TRAV

Supertalangen Maharajah föll som storfavorit på V75.

Men trots det var tränaren Stefan Hultman nöjd efter loppet.

– Det här bådar gott, det ser positivt ut, säger han till Trav365.

Streckad på 85 procent på V75. Hela Sverige, inklusive Stefan Hultman, trodde att Maharajah skulle vinna V75-1 på Mantorp i dag. Så blev det inte. Det blev en andraplats efter Spring Erom.

– Man är givetvis nedstämd över att ”bara” bli tvåa. Man har ju vinnarinstinkt, säger Stefan Hultman när Trav365 når honom i bilen på väg hem från Mantorp.

”Kvitton”

Men trots förlusten var den känslomässige tränaren nöjd med hästens prestation efter loppet.

– Sammanfattningsvis så var det en seger redan efter värmningen. Han var fin i loppet, öppnade bra från start och såg fin ut hela tiden. Han var ringrostig. Det var en liten felbedömning, jag trodde att han skulle vara lite bättre, säger han.

Och fortsätter:

– Men jag fick flera bra kvitton i dag. Det är det viktigaste inför säsongen. Han återhämtade sig fort efter loppet. Det var inget annat som satte ner honom i dag.

– Han förlorade mot en häst som är väldigt, väldigt bra. Det är bara att konstatera att han behövde det här loppet.

Hur mycket kommer han att gå framåt med det här loppet?

– Det brukar föra fram dem rejält. Han har inte startat på fem månader. Och har fyra banjobb innanför västen, det var det som lyste igenom i dag.

Var startar Maharajah nästa gång?

– Det blir i Umeå om 14 dagar. Som det känns nu så längtar jag redan, han kommer vara betydligt vassare då.

Har du något att säga om Örjan Kihlström taktikval i loppet?

– Jag förstår Örjan helt. Han ville ge hästen ett bra lopp. Hade han vunnit med en halv längd hade vi åkt härifrån med kvasten i vädret och varit jättenöjda. Nu blev det lite surt. Men vi bryter ihop och kommer igen, säger Hultman med ett skratt.