”Han var kanon”

TRAV

Än är det krut i gubben.

Tioårige Opal Viking var bra som fyra i storloppet Grand Prix de Sud-Ouest i Bordeaux på söndagen.

– Han var kanon. Nu återstår inte så många lopp i karriären för hästen, säger ägaren och tränaren Nils Enqvist.

Foto: ars Jakobsson
Svenska vikingar. Opal Viking och Nils Enqvist.

Opal Viking hade dragits med en efterhängsen infektion i en lunga inför söndagens storlopp och inte sett en tävlingsbana på två månader.

Kusken Pierre Levesque körde till ledningen med tioåringen men blev omedelbart av med densamma då Mathieu Abrivard kom farande med loppets vinnare Nimrod Borealis.

Det blev så småning om tredjepar invändigt för Opal Viking som fullföljde klart bra till fjärdeplatsen när luckan kom på upploppet och inte var långt ifrån att bli trea.

Nimrod Borealis vann från rygg ledaren i ett struligt lopp där både ledaren Obelo Darche och i dödens gående Nelumbo galopperade i början av upploppet.

Fjolårets fyra i Elitloppet, Nimrod Borealis, belönades med ett förstapris på cirka 840 000 kronor. Segertiden blev 1.14,1 över 2550 meter med autostart.

Nioårige valacken Nelumbo ska starta i Olympiatravet på lördag. Tränaren Franck Blandin hade nog velat ha ett annat besked av sin häst inför resan till Sverige...

Strul med Lotterian

Nils Enqvist om söndagens lopp:

– Pierre Levesque var imponerad av Opalen som kunde gå så här bra i det här sällskapet när han inte startat på två månader. Nu blir det Prix de l'Atlantique på Enghien om två veckor och då ska Levesque köra igen. Efter det hoppas jag att vi får vara med Lotterian i Italien i början av maj vilket är ett stort mål för oss den här sista säsongen. Tyvärr är det strul med loppets förutsättningar. Det är tjafs med anmälningarna men vi håller på att prata om det där och jag hoppas italienarna ändrar sig, säger Nils Enqvist.

Enligt Enqvist återstår nu max sex lopp i karriären för den 23-faldige miljonären som enligt planen ska sluta tävla i höst. 2011 blir Opal Viking avelshingst på heltid i Italien.

Mikael Wikner/Kanal75