Adielsson: Är som att åka karusell när man var liten

Foto: Kanal75
TRAV

Oj, vilken final det kan bli!

Vinnarna i Olympiatravets delfinaler fortsätter att imponera - först Beanie M.M., sedan Torvald Palema och nu Nu Pagadi.

– Det är som att åka karusell när man var liten. Man vill ut och köra igen, sa kusken Erik Adielsson.

Fuxige Nu Pagadi är en skönhetsupplevelse och i ett strålande solsken på Rommetravet bländade han även storpubliken med sitt sätt att trava.

På lätta hovar förvandlade han Olympiatravets tredje delfinal till en ren uppvisning och efter loppet sken både kusken Erik Adielsson och tränaren Stig H Johansson i kapp med vårsolen.

– Det är som att åka karusell när man var liten. Man vill ut och köra igen, sa Erik Adielsson.

– Jag kanske kör själv i finalen. Han såg så jävla fin ut, skojade Stig H Johansson.

Är du sugen?

– Nej, nej, men man måste liva upp sändningen, fortsatte Stig H Johansson som var expert i Vinnare V75 på TV.

Hur gillar du att se loppen från kommentators-hytten?

– I början när jag precis slutat köra tyckte jag det var lite stressigt att stå vid sidan om. Men i dag tycker jag bara att det är skönt och här i hytten både sitter man bra och ser bra.

Men vill du inte ner till vinnarcirkeln efter en sådan här seger?

– Nej, det har jag aldrig haft behov av.

Imponerande teknik

Den tyskfödde hingsten har varit i träning hos Stig H Johansson i drygt ett år. Han har gjort 14 starter i sin nya regi och påskdagens seger var den åttonde med Erik Adielsson i sulkyn. Totalt i karriären har det blivit 14 segrar och drygt 3,5 miljoner kronor insprunget.

Från sidan ser det väldigt enkelt ut när Nu Pagadi rör sig på travbanan.

– Ja, han är otroligt effektiv. Trots att ha har ett lite runt steg så har han en imponerande steglängd, fortsatte Stig H Johansson.

Erik Adielsson fortsatte med fler superlativ.

–  Det är klart det är skönt att få ett bra besked. Det var sådant tryck i honom, på två steg växlade han tempo. Det känns inte som han anstränger sig, det var ljuv musik. Men samtidigt var det här inget bevis vad han kan.

Fin utdelning för Lähdekorpi

Kari Lähdekorpi-tränade Go On Pale tog hand om den andra finalplatsen till Olympiatravet efter en vass spurt från sista plats tillsammans med Örjan Kihlström.

Halmstadtränaren hade en fin dag och i V75-1 blev det en stalldubbel genom Junction och Ryan Trot. Junction svarade för dagens snabbaste segertid på 1.12,1/1640 meter sedan stallkamraten Ryan Trot agerat "hare" och dragit hårt i täten långt före övriga. Men på upploppet tog det emot för ledaren och efter en perfekt resa på innerspåret tillsammans med Jorma Kontio kunde Junction avgöra säkert.

I V75-6 kom nästa fullträff för Kari Lähdekorpi sedan Allwood dominerat i spets tillsammans med Örjan Kihlström på nya rekordet 1.13,4/1640 meter.

Vinstdrag av Jansson

V75-omgången innehöll även ett kallblodslopp och det handlade om finalen i dubbelcupen med 200 000 kronor till vinnaren.

Jan-Olov Persson hade fyra hästar inkvalade till finalen och kunde räkna in ännu en storseger sedan Torbjörn Jansson med både tur och skicklighet serverat överraskningen Rapp Elden de rätta ryggarna. Vinstdraget var när Torbjörn Jansson lyckades byta ut tredje invändigt till andra par utvändigt varvet från mål.

Populär hemmaseger

Den stora hemmapubliken på 5 018 åskådare kunde glädjas åt en hemmaseger på V75 och det var Jörgen Westholm som fick besöka vinnarcirkeln efter en vaken styrning med rejäla River de Liton. Rommetränaren satsade rejält från tillägg när Örjan Kihlström dämpade tempot i ledningen bakom favoriten Izara och övertog ledningen med 1 100 meter kvar. Väl i spets var det sedan lugna gatan för River de Liton.

Ulf Ohlsson blev omgångens enda dubbelsegrare bland kuskarna. I V75-4 fick han lucka från tredje invändigt med amatörtränade Bone Beiron och i V75-7 blev det seger från rygg ledaren med egentränade Rano.

Sju rätt på V75 gav 245 273 kronor och en av 231 lyckliga var Ranos ägare som i vinnarcirkeln berättade att han förstås spikat sin egen häst i V75-7.

Sex rätt gav 1 153 kronor och fem rätt gav 83 kronor.

14 av vinnarna med sju rätt hade valt att spela V7 och vann därmed 613 182 kronor vardera.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75