Hultman: Det blev sämsta tänkbara

Foto: Lars Jakobsson/KANAL75
Stefan Hultman klappar om sin Triton Sund efter fjolårets seger i Olympiatravet.
TRAV

Olympiatravets final är lottad.

Stefan Hultman var inte allt för nöjd sedan titelförsvararen Triton Sund lottats till ett spår längst ut på startbilsvingen.

– Spår åtta är Svarte Petter. Triton Sund är inte så där jätteberoende av spår men det är klart att det blev sämsta tänkbara. Han lär hamna sist från start.

Triton Sund vann Olympiatravet 2009 och var direktkvalificerad till lördagens final på Åbytravet utanför Göteborg.

Även då var Stefan Hultman missnöjd med det spår han tilldelats. Triton Sund hade spår nio - men redde ut det ändå och kämpade ner franske Oiseau de Feux i en mycket spännande upploppsstrid.

Triton Sund kommer till Åby med två förberedande lopp i kroppen. I årsdebuten blev det seger. Den senaste starten i slutet av mars slutade emellertid med en mycket överraskande förlust i ett V64-lopp på Solvalla.

– Han har gått med skor och öppet huvudlag i båda starterna som ett led i matchningen inför Olympiatravet. Det känns nu som att han är betydligt rappare, sade Stefan Hultman i den direktsända lottningen i TV4 på söndagseftermiddagen.

Stig H nöjd

Åke Svanstedt vann Olympiatravet för två år sedan med Torvald Palema. Axevallatränaren fick det näst sämsta spåret - det sjunde.

En som var nöjd med utfallet i tombolan var i alla fall Stig H Johansson.

– Det var den bästa spårlottning jag varit med om, sade Stig H när det stod klart att hans hästar Nu Pagadi och Debbie Brodda lottats till spår ett respektive tre.

Tyskfödde Nu Pagadi är en av förhandsfavoriterna i finalen på lördag. Stig H Johansson varnade dock lite för att det kunde bli problem från innerspåret.

– Jag tror att han kan öppna snabbare än han visat tidigare. Men Copper Beech (spår två) är ruggigt startsnabb och är den som först och främst kan stöka till det för vår häst. Jag tror inte att han kan svara ut Conrad Lugauers häst och då kan det bli lite krångel, sade Stig H Johansson.

Simb Chaplin sist in

I övrigt noteras att spårlottningen inte föll särskilt väl ut för någon av de tre hästarna som fått ett wild card till loppet. Fransyskan Private Love fick ett hyfsat sjättespår. Nioårige franske valacken Nelumbo drog spår nio.

En tredje inbjudan delades ut under söndagen sedan stall Goop avböjt en plats i finalen med Global Investment. Jori Turja hoppades in i det längsta på att tilldelas ett wild card med Simb Chaplin och tackade ja direkt då han fick frågan av Åbys sportchef Ken Karlsson. Turja fick det sämsta spåret...

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM