TV4-profilen vann 160 000 kr på V75

Foto: ALN
Patric Skoglund.
TRAV

TV4-profilen Patric Skoglund har under de senaste månaderna vunnit 160 000 kronor på trav.

Nu avslöjar han sina knep – och bjuder på två vinnare till dubbeljackpotten på Solvalla.

– Man ska gå på sin magkänsla, första tanken brukar vara den bästa, säger Skoglund.

Patric Skoglund har under många år varit en populär travprofil i TV4. Skoglund brukar vara programledare under Tipslördag som sänds live på TV4 under flera timmar på lördagarna. Han syns även till vardags i Dagens Rätt.

Men Skoglund är inte bara en skicklig programledare – han är även en duktig travtippare.

Två storvinster

Under de senaste månaderna har Skoglund dragit in flera storvinster på trav. Den andra januari vann han cirka 80 000 kronor på V75 på Axevalla.

Skoglund hade spikat Caballion i V75-2 och Acclaim i V75-3. Båda hästarna vann och när Ravello och Tommy Karlstedt skrällde i V75-6 blev utdelningen hög.

– Jag satt framför liven och såg loppen och jag hade otrolig tur i den sjätte avdelningen. Jag hade två streck där och ett av mina streck var Ravello som vann. Men han vann på grund av att flera andra ekipage krokade ihop på upploppet så det var grym tur, säger Skoglund.

Vann med hockeystjärnan

Två månader efter V75-succén var det dags igen för Skoglund att dra hem en storvinst. Även den här gången blev det ungefär 80 000 kronor i vinst då han fick sju rätt på Åbytravet. Skoglund delade systemet med den gamla Leksandspelaren Mikael Karlberg.

– Jag ock Micke är väldigt bra kompisar och vi spelar V75 ihop varje vecka. Jag jobbade med Tipslördag den dagen och jag gjorde systemet i studion innan vi drog igång sändningen. Jag spikade River de Liton och Linita Super Kalle. I sista avdelningen hade jag barta två hästar och de var etta och tvåa i mål så det var ett snyggt lås.

Trots det stora vinsten höll Skoglund låg profil tills tv-sändningen var över.

– Vi hade inte så mycket tid kvar av sändningen, vi skulle bara dela ut dvärgarna. Men jag är säker på att det inte sken igenom att jag satt V7:an. Sen när sändningen var avslutad var det jävligt roligt.

Har du dragit hem några sådana här vinster tidigare?

– Ja, man får in sådana här vinster då och då. Men jag väntar fortfarande på en miljonvinst, den kommer inom kort.

Hur blir man en vinnare på trav?

– Man ska gå på sin första tanke till att börja med. Man ska gå på sin magkänsla och sen ta in det sista nyhetsflödet på tävlingsdagen.

Läser du på mycket inför en tävlingsdag?

– Jag läser på väldigt mycket inför varje sändning jag jobbar. Men det är inte ur spelsyfte utan det är för jobbets skull.

Bjuder på två vinnare till jackpotten

På onsdag är det dubbeljackpott på V64 med 13 miljoner kronor till en ensam vinnare. Patric Skoglund ska spela V64 och han har tagit fram två vinnare till Solvallas miljonomgång.

– Jag ska singla River de Liton (V64-4) eftersom hon grejade degen till mig på Åby, det är min spik i omgången. Sedan tror jag Master Växus vinner V64-1, det kan vara en chansspik, säger Patric Skoglund till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM