”Hon borde ha chans att vinna”

TRAV

Hallå där, Nilsgunnar Johansson...

...lärling hos Mantorpstränaren Jan Hellstedt, som spelar en av huvudrollerna i V64-omgången med dubbeljackpot under onsdagen då en ensam vinnare kan ta hem 13 miljoner kronor. Reflektion?

Nilsgunnar Johansson

– Det där med hur mycket pengar som står på spel tänker jag aldrig på. Sånt kopplar man bort som kusk. Däremot kör man ju alltid på ett annat sätt då man har en favorit framför sig jämfört med om man kör en mindre betrodd häst.

Du och 8 Quantum Town Girl är klara favoriter i lärlingsloppet, V64-2. Är det rätt tycker du?

– (lång betänketid). Ja, det tycker jag. Hon är så pass bra och känns så smidig och stark att hon borde ha chans att vinna det där. Vi har hittat rätt med henne i träningen och formen ser också ut att hålla i sig.

Du vann ett V64-lopp på Solvalla med henne i den senaste starten.

– Vi satt en bit bak då och kunde fånga in ledaren kort före mål. Hon är stark men den här gången vill jag helst ha rygglopp med henne i hårt tempo och köra sista 600-700 meterna. Men det är klart, blir det dåligt tempo där framme kanske jag kör fram direkt. Hon går barfota runt om igen om banan tillåter och är en sådan häst som är mycket gynnad av den balansen.

Men åttondespåret i voltstart är inte bra. Hur resonerar du?

– Det kan bli strul. Jag försöker ta mig ut i andraspår direkt.

Rocky Composite från ert stall vann V75 i helgen. Ni verkar vara på gång?

– Det känns som så. Det är många av våra hästar som inte startat i vinter som är på gång nu igen.

Men stallformen räcker väl inte för att 13 Glideagante ska kunna räcka till seger i V64-4?

– Nej, det ser svårt ut och känns som att det fattas lite för att hon ska kunna vara med och göra upp. Hon behöver det här loppet för att bli som bäst och vi siktar på pengar här.

Mikael Wikner/Kanal75