– Han mosar de svenska hästarna

Foto: KANAL75
Anders Lindqvist tror på Nelumbo.
TRAV

Triton Sund, Beanie M.M., Torvald Palema och Nu Pagadi.

Fyra superhästar från Sverige som slåss om segern i Olympiatravet.

Men svenska är chanslösa om man får tro den franska experten Anders Lindqvist.

– Nelumbo mosar svenskarna från dödens, det är en fruktansvärt bra häst, säger Lindqvist.

Om mindre än två veckor avgörs Olympiatravet på Åbys travbana i Göteborg. Under de senaste veckorna har försök till miljonloppet körts runt om i Sverige och flera av vinnarna har imponerat stort.

Klara för loppet är Elitloppsvinnaren Torvald Palema, världsrekordhållaren Beanie M.M., superlöftet Nu Pagadi och fjolårets vinnare Triton Sund.

Förutom dessa superstjärnor har Copper Beech, Debbie Brodda och Go On Pale kvalat in till finalen. Åbys sportchef, Ken Karlsson, har även bjudit in två franska stjärnor. Hästarna det handlar om är Nelumbo och Private Love som båda kommer med fina meriter från sitt hemland.

”Stark och rejäl”

Anders Lindqvist, expert på franskt trav, tror att de svenska hästarna får stora problem att stå emot de franska stjärnorna.

– Nelumbo är en ruskigt bra häst som är stark och rejäl. Han har gått fantastiskt bra hela året och det är en av de bättre franska hästarna som kommit upp och jag håller honom som 10-15 meter bättre än Elitloppsvinnaren L'Amiral Mauzun, säger Anders Lindqvist.

Kan han slå de svenska hästarna?

– Jag tror att han slår alla från dödens. Han är så pass stark så det är möjligt. Om Nu Pagadi skulle få ledningen tror jag att han mosar honom från utvändigt ledaren.

Private Love då, hur bra är hon?

– Private Love har tjänat väldigt fina pengar men hon måste ha det serverat för att vinna. Hon kan inte göra så mycket själv i loppen men får hon en bra resa kan hon vinna.

Hur är klassen på årets Olympiatrav?

– Det är ruskigt bra klass. Nelumbo är min vinnare och första motbud är Private Love. Svenskarna får hålla i sig, säger Anders Lindqvist.

FAKTA

Hästarna som är klara för Olympiatravet

Triton Sund

Beanie M.M.

Debbie Brodda

Torvald Palema

Copper Beech

Nu Pagadi

Go On Pale

Nelumbo

Private Love