Experterna: Torvald vinner Olympiatravet

Foto: KANAL75
Anders Lindqvist, Ralf Vadsmo, Mohammed Malla, Leif ”Loket” Olsson och Åsa Elmroth.
TRAV

På lördag avgörs Olympiatravet med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Tio stjärnhästar slåss om segern och landets travexperter tror sig veta vem som vinner.

– Torvald Palema vinner, han är så otroligt explosiv, säger TV4-profilen Ralf Vadsmo.

Årets Olympiatrav har samlat flera av Europas bästa hästar som slåss om segern och 1,5 miljoner kronor.

På förhand ser det ut att stå mellan den svenska trion Torvald Palema, Beanie M.M. och Nu Pagadi.

Trav365 lät landets travexperter analysera loppet och TV4-profilen Ralf Vadsmo är övertygad om att Torvald Palema och Åke Svanstedt vinner – trots spår sju bakom startbilen.

– Torvald är ruggigt bra och jag tror han vinner oavsett hur det blir kört. Han är så otroligt explosiv och helt enkelt bäst, säger Vadsmo.

FAKTA

Experterna: Han vinner Olympiatravet

Thomas Nilsson (före detta travkusk som nu jobbar med trav i TV4)

– Jag tycker att det är svårt men jag drar till med Torvald Palema för säkerhets skull. Han håller en hög nivå och gör bra lopp på Åby. De andra hästarna är nästan lika bra och Beanie M.M. är fantastisk i sina ljusa stunder. Nu Pagadi är bra men jag tvivlar lite på honom efter Frankrikeloppen.

Lennart Forsgren (travkusk som jobbar med trav i TV4)

– Det är jävligt öppet med tanke på hur lottningen blev. Det blev en intressant lottning och det känns som att Beanie M.M. får överta ledningen och därifrån blir han svårslagen. Copper Beech tar sig enkelt förbi Nu Pagadi från start och sedan kommer Beanie M.M. dundrande. Torvald Palema hamnar troligtvis långt bak och då blir det långt fram.

Mohammed Malla (har dragit in flera miljonvinster och jobbar med trav i TV4)

– Jag tror att det blir bra tempo på loppet då fransmännen är med i loppet. Trots spåret tror jag Torvald Palema vinner, jag tror att han får en fantastisk säsong. Han ser fräschare ut i år och han är väldigt startsnabb så han borde kunna hitta en bra position direkt. Torvald Palema blir tung att stå emot till slut.

Anders Lindqvist (travtränare i Frankrike)

– Efter att jag besökt Franck Blandin så står jag fast vid att jag tror att Nelumbo vinner. Blandin är en försiktig general men det lyser igenom att han tror mycket på sin häst. Han lämnar inte sina 100 hästar hemma och kör hästbussen själv till Sverige om han inte tror på sin häst.

– Vi satt och diskutera taktik häromdagen och Blandin kommer nog anfalla så fort tempot lugnas ner. För Torvald Palemas del kan det vara en fördel med att Nelumbo är med i loppet. Svanstedt kan kanske köra fram utvändigt ledaren och vänta på att Nelumbo kommer och få andra utvändigt. Men jag tror att Nelumbo vinner från dödens, det är en ruggigt bra häst.

Leif ”Loket” Olsson (populär tv-profil med ett stort travintresse. Äger flera travhästar)

– Jag tror att Torvald Palema vinner, Åke har bra fart på honom. Han är den mest rutinerade hästen och Åke har erfarenhet av det här. Det är många bra hästar med så det blir ett bra lopp.

Åsa Elmroth (reporter i TV4)

– Jag tror att Beanie M.M. vinner om han kan få ledningen. Håller hästen sig lugn kan det bli roligt för Jansson och Waage.