”Jag hoppas att Jim kan se det här på tv”

Första segern för stall Jim Frick efter olyckan

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Master Växus vinner V64-1.
TRAV

En hel sport är engagerad i hur det går med travtränaren Jim Fricks tillfrisknande efter olyckan i mars.

Under onsdagskvällen kom en mycket känslosam seger då stallets Master Växus segrade på V64.

– Det blir så klart glädje också en sådan här gång. En härlig seger för teamet och ett kvitto på att de gjort saker rätt under de här fem veckorna, summerade kollegan och vännen Jan I Jönsson.

Nioårige Master Växus fullträff var den första för stallet i den tjugoförsta starten sedan olyckan 10 mars. Segerpremien hela 60 000 kronor.

Håkan "Hockey" Eriksson körde till seger och var klart tagen av stunden i vinnarcirkeln.

– Jag hoppas att Jim kan se det här på tv.

Någon timme efter loppet utanför Jim Fricks stall på Solvalla. Nära vännen Jan I Jönsson har tagit mycket av kontakten med medierna efter olyckan. Nu står han i skenet från stallgången och berättar om uppmärksamheten just den här kvällen. Alla blandade känslor som kommit upp med en seger för en av stallets hästar.

– Hela tiden kommer det fram folk och vill prata om Jim. Allt vi kan säga är att det går sakta framåt och att det finns tecken på att Jim uppfattar kommunikation från omgivningen. Åsa (hustrun) säger att hon ser en annan blick i hans ögon nu. Han har svarat på tilltal, sagt "ja" två gånger.

Jan I Jönsson är generalsekreterare i travtränarnas riksförbund där Jim Frick är ordförande.

– Vi pratade med varandra flera gånger per dag. Vill man ha något klart svar på någonting så är det Jim man ska ta det med. Och så har det alltid varit, säger Jönsson som motvilligt låter sig fotograferas.

– Det måste bli lågmält. Överenskommelsen är att vi tar det mesta av informationen genom stallets hemsida. Men det är extra en sådan här kväll.

Dubbel till Westholm

I övrigt noterar vi att Rommetränaren Jörgen Westholm satte dit båda sina favoriter på V64.

River De Liton Liton följde upp de två raka triumferna på V75 med att ta en mycket bekväm seger på Solvalla. Jörgen Westholm körde sig till ledningen när det återstod 1500 meter av loppet och River De Liton Liton visade sig överlägsen. I den sista avdelningen på V64, tillika ett försök i klass II på V75, spårade fyraårige Alu´s First Line runt om till en knappseger värd 100 000 kronor.

Favoriten - trots allt

I V64-4 var det nog många spelare som drog en suck av lättnad efter loppet. Kvällens största favorit på streckspelet Alvena Pampas vann nämligen inte med några större marginaler.

Per Lennartsson kunde tidigt köra sig till ledningen i fyraåringsloppet och fick inleda det första varet på låga 1.17,5.

Alvena Pampas segermarginalen i mål blev bara huvud och hals före Jaguar Ruda som närmade sig den sista biten.

– Det blev tufft det där. Han gick oerhört fort sista 600 och visade som vanligt en jäkla vilja. Men konkurrenterna var tuffa samtidigt som min häst saknade lopp i kroppen, sade Per Lennartsson.

Utdelningen på sex rätt blev 3227 kronor, femmorna betalade 34 kronor och i kolumnen för fyra rätt står jackpot. Det blir alltså jackpot igen på Solvalla nästa onsdag då en ensam vinnare beräknas kunna hämta hem 11 miljoner kronor.

Mikael Wikner/Kanal 75