”Betyder väldigt mycket för mig”

Foto: ALN
Olle och Yvonne Lindström tillsammans med Triton Sund och kusken Örjan Kihlström efter en seger 2008.
TRAV

När Triton Sund vann Copenhagen Cup i fjol blev det en känslosam seger.

En av hans ägare, Yvonne Lindström, hade precis gått bort.

Maken Olle Lindström har behållit hästen och trots att han själv är sjuk så fortsätter han att intressera sig för travsporten.

– Att vinna skulle vara fantastisk, säger han.

På lördags är det dags för Stefan Hultmans Triton Sund att försvara titeln från i fjol då hästen vann Olympiatravet på Åby.

Hästen ägdes tidigare av Olle och Yvonne Lindström. Men i fjol gick Yvonne bort, strax före Copenhagen Cup, efter en tids sjukdom.

Nu har maken Olle tagit över och äger hästen själv.

– Det var hon som hade det stora travintresset från början. När hon levde åkte vi ofta till hästarna. Nu är det inte lika ofta.

Hälsar på hästen

Olle Lindström har själv drabbats av en stroke vilket gör att han inte kan hålla i gång på samma sätt.

– Det är ganska hyfsat med mig, jag har lite dålig balans. Jag försöker att åka ut till hästen en gång i månaden om jag får någon som kan följa med mig.

Han kommer inte att finnas på plats på Åby, istället kommer hans svåger och svägerska åka till banan.

– Jag kommer att följa travet på tv. Det är spännande och lite nervöst. Jag tror att vi har en hygglig chans även om det är svår konkurrens. Att vinna skulle vara fantastiskt.

Flyttade hästen

Det var tack vare travtränaren Roger Malmqvist som han fick vara med som delägare på Triton Sund.

– Det var genom Roger Malmqvist som jag fick köpa Triton Sund. Hästen stod hos Lutfi Kolgjini och sedan köpte jag ut de andra delägarna och flyttade hästen till Stefan Hultman. Jag ville ha hästen på Ekerö där jag bor, säger han.

Vad har Triton Sund betytt för dig?

– Triton betyder väldigt mycket för mig. Jag har flera travhästar, men han har varit så framgångsrik och tjänat mycket pengar. Jag har nio travhästar, några hos Stefan Hultman och några hos Erik Svensson. Sedan har jag en massa ridhästar och ponnys. Jag har hållit på med ridhästar i hela mitt liv, jag har haft ridskolor här i Stockholm och jag har fortfarande en ridskola kvar. Travhästar har jag bara haft de sista fem åren, berättar han.