Mannen som kan förstöra för Stig H

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Conrad Lugauer och Copper Beech.
TRAV

Här är hästen som kan förstöra för Stig H Johanssons stjärna Nu Pagadi.

Conrad Lugauer har ett mål i sikte med sin häst Copper Beech – ledningen.

– Han kommer ladda från start, säger Markus Waldmüller i stallet.

Conrad Lugauers stjärnhäst Copper Beech har fått en mycket bra inledning på 2010. Den nioårige fuxen har på fyra starter vunnit två lopp och tjänat över 500 000 kronor.

I den senaste starten slutade hästen tvåa på Jägersro i ett kvallopp till Olympiatravet. Conrad Lugauer satt i rygg på ledande Torvald Palema och kunde via en mycket snabb avslutning haka på bra till andraplatsen.

– Han öppnade riktigt bra från start och sedan blev det ett rätt så lugnt lopp. Det blev speedkörning till slut och vi var riktigt nöjda med honom i kvalet, säger Markus Waldmüller i Conrad Lugauers stall.

”Kommer ladda från start”

I och med andraplatsen kvalade Copper Beech in till Olympiatravets final som går på lördag med 1,5 miljoner kronor i förstapris. Lugauers häst lottades till spår två som är ett drömspår för den startsnabbe hästen. Innanför sig har han en av förhandsfavoriterna, Nu Pagadi, som tränas av Stig H Johansson och körs av Erik Adielsson.

Nu Pagadi är snabb ut men lyckas han inte hålla ut Copper Beech från start kan han bli fast på innerspår. Conrad Lugauer kommer göra allt för att ta ledningen av Nu Pagadi.

– Conrad kommer ladda från start för att kanske släppa till någon bra rygg. Jag tror att Beanie M.M. kommer fram tidigt och det kan hända att våran häst får rygg på honom. Beanie M.M. är en riktigt bra häst som ser väldigt bra ut för dagen, säger Waldmüller.

Tror du att Copper Beech tar ledningen av Nu Pagadi?

– Ja, det tror jag. Jag tror inte att Erik kan svara ut våran häst. Copper Beech är otroligt snabb den första biten och jag vet inte ens om Erik laddar. Conrad kommer ladda för fullt och då är han nog snabbare än Eriks häst.

Vad tror du om vinstchansen?

– Den är ganska liten men han har riktigt stora platschanser. Han kommer gå med ett norskt huvudlag och det gjorde han när han vann på Solvalla i Guldfinalen, säger Markus Waldmüller.