Edlund: Jag vet inte varför jag bytte lapp

TRAV

Lottningen till årets Olympiatrav i TV4 har fått de aktiva och landets travkrönikörer att reagera.

Nu berättar Johan Edlund om den märkliga händelsen.

– Jag förstår att det ser märkligt ut, jag vet faktiskt inte varför jag bytte lapp, säger han.

Foto: Kanal75
Johan Edlund.

I söndagens Vinnare V65 lottades spåren till Olympiatravets final som går på lördag på Åbytravet med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Efter programmet har många aktiva, travprofiler, krönikörer, bloggare och spelare undrat om det hela gick rätt till.

Travnets krönikörer Lennart Persson och Christoffer Ekmark skriver själva om lottningen.

”Att lotta startspåren i storlopp på det sätt som gjordes igår känns aningen, minst sagt, amatörmässigt. Och dessutom inte riktigt trovärdigt”, skriver Lennart Persson på Travnet.se.

Även Christoffer Ekmark är kritisk.

”TV4 gör kanske världens bästa Trav-tv. Men när spårlottningen till lördagens stora begivenhet ägde rum i söndags blev det en uppvisning i nonchalans, slarv, dårskap och kanske rentav fusk! Ja, fusk”.

Anledningen till varför de är osäkra på om lottningen gick regelrätt till är Johan Edlunds agerande då Stig H Johanssons häst Nu Pagadi skulle få sitt startspår.

Edlund tog en lapp ur skålen – men lade sedan tillbaka den och tog en ny lapp några sekunder senare.

– För det första så tror jag inte för ett ögonblick att det är fusk. Men däremot tycker jag att man skötte det amatörmässigt i direktsändningen. Jag förstår att det ifrågasätts, säger en kritisk Håkan ”Lillis” Olsson marknadschef på Örebrotravet till Trav365.

”Ser märkligt ut”

Johan Edlund vet inte varför ha bytte lapp – mitt i lottningen.

– Jag förstår att det ser märkligt ut och jag tänkte inte på det i sändningen. Det är först i efterhand då jag sett det igen som jag tänker; vad gör jag?

– Man ser att jag byter lapp men jag har ingen förklaring till varför jag gör det. Det är olyckligt att folk undrar om vi fuskar men jag kan lova att det inte var något fusk. Per Wetterholm var där som kontrollant och han hade reagerat om han misstänkt fusk. Men rutinerna kommer såklart att ses över, säger Johan Edlund.