”Man skötte det amatörmässigt”

TRAV

Många i trav-Sverige har reagerat över spårlottningen till Olympiatravet i TV4.

Även travprofilen och mångårige sportchefen Håkan ”Lillis” Olsson är kritisk.

– Jag tycker att man skötte det amatörmässigt. Jag förstår att det ifrågasätts, säger Håkan ”Lillis” Olsson.

Foto: KANAL75
Håkan ”Lillis” Olsson.

Spårlottningen ägde rum i direktsändningen av Vinnare V65 i söndags i TV4. Efter programmet har många aktiva, travprofiler, krönikörer, bloggare och spelare undrat om det hela gick rätt till. Ett par av dem som har reagerat är topptränarna Lutfi Kolgjini och Kari Lähdekorpi. Andra är journalisterna Lennart Persson och Christoffer Ekmark på Travnet samt Lars G Dahlgren på Travronden.

Anledningen är att lottsedlarna låg upplagda på bordet och att de inte blandades så att man såg det i sändningen. Flera har också reagerat över när programledaren Johan Edlund drog startspåret för Nu Pagadi. Edlund tar en lapp ur skålen – men lägger sedan tillbaka den och tar en ny lapp några sekunder senare.

Kritisk

En av många som reagerade direkt efter programmet är travprofilen och mångårige sportchefen Håkan ”Lillis” Olsson.

– För det första så tror jag inte för ett ögonblick att det är fusk. Men däremot tycker jag att man skötte det amatörmässigt i direktsändningen. Jag förstår att det ifrågasätts, säger Håkan ”Lillis” Olsson till Trav365.

Med i studion fanns även STC:s sportchef Per Wetterholm och Åbys sportchef Ken Karlsson.

– Man skulle ha gjort som så att Ken Karlsson dragit hästarnas namn och sedan skulle Per Wetterholm ha blandat spårlapparna ordentligt. Därefter borde Johan Edlund ha dragit spåren med förbundna ögon. Då hade man fått förtroende för det här. Som det var nu såg det väldigt konstigt ut, säger ”Lillis” som också har ett annat förslag att komma med.

– När man har tio hästar bakom startbilen, varför inte sex hästar i första ledet och fyra i det andra. Då behöver ingen ha spåren sju eller åtta som ingen vill ha. Det är ju ändå ingen som vill vara där, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM