Patetisk lösning på omöjligt lopp

TRAV

Spänningen är olidlig.

Jag har inte en aning.

Men kul ska det bli.

Olympiatravet är årets bästa lopp hittills. Och det svåraste att köra i badkaret.

Man kan hålla på tills huden blir skrynklig. Det går inte att räkna ut vad som kommer hända när bilen släpper fältet i Olympiatravet, ­V75-4. Kan Nu Pagadi försvara ledningen mot Copper Beech? Vissa tror det, andra skrattar bara och ruskar på huvudet. Själv blir jag inte chockad om han fixar det. Sida vid sida är en helt annan sak – då är det lättare.

Och vad rör sig i Åke Svanstedts huvud? Inte ens de media som beviljats audiens hos honom får något svar. Svanstedt vill (såklart) inte avslöja om han ska trycka av Torvald Palema från start eller spara på krutet och bara leta position. Om han gasar smäller det till – jag tror inte att någon kan svara ut Torvald.

Torka tårarna, Hultman

Min ”lösning” är smått patetiskt. Jag streckar de fyra svenska kanon­erna: Nu Pagadi, Beanie M.M., Torvald Palema och Triton Sund. ”Triton?”, undrar ni. ”Men han har ju spår åtta och Hultman grät nästan i samband med spårlottningen.” Torka tårarna Stefan. Hade det varit bättre med spår tre? Nej, Triton får ändå tredje eller fjärde ytter. Spåret är oviktigt, det som räknas är tempot första 1 000. 1.11 och han kan vinna. 1.13 och det är kört. Triton ska tävla med racerbalans nu, barfota och med norskt huvudlag. Då händer det grejer.

Torvald Palema från rygg ledaren är förstås en oerhört het segerkandidat. Beanie M.M. är spetsfavorit men är det verkligen lajbans att dra fram det här gänget? Med en gasglad fransos (Nelumbo) på utsidan? Snacka om skitjobb.

Jag tror att Nu Pagadi kan avsluta fruktansvärt över Åbys korta upplopp. Jag kan nästan se det framför mig. Vinden i manen, hur han bara sträcker ut. Läckert.

Om jag passar på frågan om vem som vinner Olympiatravet så gör jag det inte i V75-1. Det här vinner Bobtail. Hon är bästa hästen och hon har bästa läget, bästa tränaren och bästa kusken. Senast höll hon tappert i dödens på Scarlets Aino. Nu svarar hon ut Jodas Julia den första biten, tar hand om ledningen och vinner. Enda hotet är Ibiza Broline men hon har bakspår och ska ta tre, fyra längder på Bobtail sista 500. Det blir lite knepigt.

Samma sak i V75-2. Nog vinner väl tvåan det här? Lazer Crown har jag blivit grymt ­imponerad av på slutet. För tre starter sedan galopperade han 600 kvar men flög fram i 1.09-fart efter galoppen. Näst senast vann han från ledningen på tomgång. Senast, på V75, var har kusligt stark då han krossade allt från ­dödens. Jag räknar med att Per Nordström är ­offensiv från start, ­trycker sig till ledningen och dirigerar in i mål.

Spik nummer tre har också spår två bakom bilen. Låga nummer kommer ofta upp på Åby och Yarrah Boko behöver ingen tur för att vinna. Norsken var mycket bra senast på Romme.

I ett V75-lopp kördes han fram utanpå ledaren. Han såg länge ut som en mordvinnare men åkte retligt dit mot en smygkörd Rano. Nu har han två lopp i kroppen och jag är inne på att han vinner loppet oavsett position.

Övriga lopp:

Mirakel Lavec kan överraska i svåra V75-3. Han är snabb ut, hittar position och avslutar vasst med lucka, möjligen via open stretch.

V75-5 är ett lurigt stolopp. Antingen blåser Gossip’s Queen förbi allt från tillägg eller så får vi se en open stretch-skräll. Blir det Fortaleza Åsa eller Miss Tracy som sitter i rygg på ledaren? Omy Y. kan anföra länge, formen är på topp. Även talangen My Lindy Star tas på allvar.

Hoity Toity Face är hästen att slå i V75-6 men hon svek senast och garderingen är given. Svanstedt ska rycka skorna på Rutger Raket och Ryan Trot ­sitter i rygg på ledaren. Hinner

FAKTA

Micke Nybrinks system och tips

V75-1: 2 Bobtail (res 9–7)

V75-2: 2 Lazer Crown (res 7–1)

V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 (res 11–8)

V75-4: 1, 5, 7, 8 (res 9–6)

V75-5: 1, 2, 3, 8, 10, 12 (res 11–13)

V75-6: 1, 2, 3, 5, 6, 10 (res 7–9)

V75-7: 2 Yarrah Boko (res 4–10)

1 008 rader/504 kro

Helgens tips

1. 2 Lazer Crown (Åby, V75-2) Strålande senast. Hårding. Bra läge. Spikas.

2. 4 Mirakel Lavec (Åby, V75-3) Underskattad. Snabb ut, vass till slut. Passas.

3. 2 Yarrah Boko (Åby, V75-7) Tapper i dödens på V75 ­senast. Toppchans.

ARTIKELN HANDLAR OM