– Just nu har han tappat spelsuget

Vännerna om hemlige rekordvinnaren

TRAV

Västkustspelaren vann nyligen rekordvinsten 67,3 miljoner kronor på V75.

Nu är det hans hemmabana Åby som gäller i helgen.

Och favorithästen Zerba G. startar i klass 2-finalen.

Lördagen den 27 februari kom med bred marginal den största V75-vinsten genom tiderna på 67,3 miljoner kronor.

30-åringen från en av de mellan­stora västkuststäderna som låg bakom systemet har valt att hålla en låg profil. Vinnaren har hittills velat förbli anonym och har inte gått med på några utta­landen.

Välkänd i vissa spelkretsar

I stället har Sportbladet varit i kontakt med flera av dem som känner ­honom för att få en bild av superspelaren, hans jättevinst och det framgångsrika spelandet.

I vissa spelkretsar är det en välkänd person, han brukar ofta synas på hemma­banan Åby. 30-åringen har jobbat i travmedia och travrelaterade företag.

– Det är ingen av de allra största och mest kända storspelarna, men han är extremt travintresserad. Han följer med mycket noggrant och är mycket insatt, säger en anonym källa.

”Dajmen” en förebild

En av vännerna har varit spellegendaren Anders ”Dajmen” Jonasson, som var ensam vinnare på V75 och vann 20,7 miljoner kronor för att dagen ­efter tragiskt gå bort.

– ”Dajmen” var hans förebild. Vinnaren vill tacka honom för att han lärt honom allt som krävs för att lyckas.

Spiken vid rekordvinsten var stoloppets femtefavorit Zebra G., tränad av Axevalla-amatören Thomas Bengtsson och körd av lärlingen Tony Wallin, som startar i V75-finalerna på Åby igen.

– Det var en häst han hade följt ­under en tid. Nu fick han äntligen ­utdelning på honom.

– Det hade gått dåligt på spelet länge för honom. Sedan blev det en större vinst för ett tag sedan, och nu kom den här fullträffen.

”Ingen aning”

Något större firande eller spenderande har det hittills inte rapporterats om.

– Han har än så länge ingen aning om vad han ska göra med pengarna. Just nu hade han ­tappat spelsuget.

Alla de här spekulationerna, historierna och analyserna en sådan här vinst skapar gör bland ­annat V75 och trav till vad det är.