”Han har bra chans”

TRAV

Kari Lähdekorpi leder tränarligan med 8,8 miljoner kronor inkört.

Inför V75 har han het med flera intressanta hästar till start.

– Jag är inne på att Persos Seaman har bra chans. Han har blivit mycket bättre barfota, säger Kari Lähdekorpi till Trav365.

Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal75

Halmstadtränaren har nio hästar till start i V75 på Åby. Enligt honom själv är de bästa chanserna i slutet av omgången.

– Jag tycker absolut att man ska ta med Persos Seaman. Han har höjt sig flera snäpp och blivit mycket bättre sedan han började tävla barfota. Jag är lite inne på att han har bra chans.

– Hästen känns mer stabil och har tränat bra efter segern senast. Han har ett fint läge och borde som sagt räknas, säger Kari Lähdekorpi.

I V75-6 kan finländaren sitta inne med nyckeln till hur det blir kört. Lähdekorpi tränar formstarka duon Junction och Ryan Trot. Den sistnämnda är en extrem startkatapult om han trycks av från början.

– Jag har funderat en del över taktiken och har inte bestämt något ännu. Men det är möjligt att Ryan Trot går till ledningen och då kör vi med öppet huvudlag så att han är lugn. Sedan ser jag gärna att Junction får rygg på ledaren. Han är snabbare ut än vad folk tror och kan öppna snabbt om man laddar med honom.

– Vi får se hur det blir men det kan vara något att tänka på för de som har tänkt att spika Hoity Toity Face. Får Junction chansen till slut har han form för att segerstrida.

”Ska ner till sargen”

I Olympiatravets final startar Lähdekorpis stjärna Go On Pale. Men tränaren tror inte på någon segerchans.

– Hästen har mycket bra form, spurtade bra senast och har gjort det bra som kommit till finalen. Han ska ner till sargen så fort som möjligt och försöka hänga med och tjäna pengar, säger Lähdekorpi.