Experten: Kommer inte stryka hästen

Foto: KANAl75
Anders Lindqvist och Matthieu Abrivard.
TRAV

Flygkaoset i Europa stoppar den franske kusken Matthieu Abrivard från att komma till Olympiatravet.

Nu får tränaren Fabrice Souloy leta efter en ny kusk till sin häst Private Love.

– Det är inga problem att hitta bra kuskar, säger experten Anders Lindqvist.

Molnet av aska och andra partiklar som sprids från Island över norra Europa lamslår flygtrafiken. På lördag avgörs Olympiatravet på Åby och den franska kusken Matthieu Abrivard skulle ha flygit till Sverige för att köra Private Love i miljonloppet.

Men nu talar allt för att Abrivard missar loppet på grund av flygkaoset.

Kör på Vincennes

Abrivard kör under fredagskvällen på Vincennes och eftersom det inte går att flyga till Sverige hinner han inte till Göteborg. Detsamma gäller Private Loves tränare, Fabrice Souloy, som bara kommer till Sverige om flygplanen börja lyfta igen under lördagsförmiddagen.

Private Love kommer fram till Åby under fredagen och det gäller även Nelumbo som är den andra franska hästen i Olympiatravet. Nelumbos tränare och kusk, Franck Blandin, kör transporten själv och undviker på det viset flygkaoset.

– Blandin har klarat sig bra, han var seriös och tog hand om allt själv. Den som drabbas värst är Abrivard, det är mycket stor risk att han inte kommer. Det blir nog kuskändring på Private Love.

Stryker inte

Under fredagen har det spekulerats i att Private Love eventuellt skulle strykas på grund av att den ordinarie kusken inte kommer till Sverige – men så blir det inte enligt Anders Lindqvist.

– Abrivard är en duktig kusk men jag inte tänka mig att de stryker hästen, det ser jag som uteslutet. Jag kanske får vara med och rekommendera kusk, vi får se hur det blir. Det finns så otroligt många kuskar att välja på så det är inga problem, säger Anders Lindqvist till Trav365.