Tränaren: Han har tappat mycket i vikt

Foto: ALN
TRAV

Efter den dramatiska operationen.

Under måndagen kom Red Hot Dynamite hem till sin box på Sundbyholmstravet.

– Han hälsade på alla och skrek när vi lastade av honom från transporten, säger tränaren Sami Saarela.

Förra söndagen opererades Frank Anderssons stjärna Red Hot Dynamite med livshotande tarmproblem. Red Hot Dynamite hade fått ett vek på blindtarmen, en mycket allvarlig åkomma för en travhäst.

Operationen gick bra och under måndagen, åtta dagar efter operationen, kom stjärnhästen hem till sin box på Sundbyholmstravet igen.

– Jag lastade precis av honom och han var pigg och glad direkt. Han hälsade på alla och det är roligt att han är hemma igen, säger tränaren Sami Saarela.

”Tappat mycket i vikt”

Meningen var att Saarela skulle ha hämtat hästen på lördagen. Men tränaren tog det säkra före det osäkra och väntade några dagar extra.

– Vi lät honom stå på sjukhuset för säkerhets skull. Men nu ser allt bra ut och han äter som han ska. Han har tappat mycket i vikt efter operationen och det syns på honom att han är magrare än vanligt. Han är inte lika rund som han ska men nu är det bara att ge honom mat och få igång magen igen.

”Får ta det lugnt”

Red Hot Dynamite överlevde operationen – men det kommer ta lång tid innan han är tillbaka på tävlingsbanan igen.

– Han kommer få skritta en gång på morgonen och en gång på kvällen under de första månaderna. Vi får ta det lugnt med honom så att såret i buken läker ihop som det ska. Allt har gått bra så här långt så det ser bra ut, säger Sami Saarela.