Hultman: Han var trött och nedslagen

Foto: KANAl75
TRAV

I lördags förlorade Maharajah som storfavorit på V75.

Dagen efter loppet var hästen sliten och trött.

– Han var nedslagen men nu verkar allt bra igen, som det ser ut nu startar vi i Umeå nästa lördag, säger tränaren Stefan Hultman.

Femårige Maharajah gjorde i lördags årsdebut på Mantorps travbana. Stefan Hultmans häst startade som jättefavorit då han stod i det eventuella oddset tolv för tio.

Maharajah gick en jobbig inledning då han tillsammans med sin kusk Örjan Kihlström blev hängandes i tredjespår runt den första svängen.

Sedan fick Maharajah springa utvändigt om ledande Lavec Kronos under hela loppet. In på upploppet hade Maharajah knäckt ledaren men när Spring Erom och Ulf Ohlsson kom via tredjespår var Maharajah trött och orkade inte svara den sista biten.

Maharajah slutade tvåa och tjänade 100 000 kronor och efter loppet var tränaren Stefan Hultman nedstämd – men samtidigt nöjd med sin häst.

– Man är givetvis nedstämd över att ”bara” bli tvåa. Man har ju vinnarinstinkt.

– Jag fick flera bra kvitton i dag. Det är det viktigaste inför säsongen. Han återhämtade sig fort efter loppet. Det var inget annat som satte ner honom i dag. Han förlorade mot en häst som är väldigt, väldigt bra. Det är bara att konstatera att han behövde det här loppet, sa Stefan Hultman när Trav365 pratade med honom i bilen på väg hem från Mantorp.

”Däven och nedslagen”

Dagen efter lördagens lopp var Maharajah sliten hemma i sin box på Menhammar.

– Han var däven och nedslagen och man märkte att han tagit ut sig. Han var trött och så brukar han inte vara efter ett lopp. Det märks att han inte är på topp nu men efter någon dag hade han återhämtat sig och han var jättepigg och fin i onsdags på slingan, säger Stefan Hultman.

Tror du att lördagens lopp kommer föra fram honom formmässigt?

– Ja, helt klart. Man ser på hästen att han gått framåt med loppet i kroppen. Nu ser han väldigt fin ut och på fredag går han intervaller, känns han bra där så kommer han troligtvis starta i Umeå nästa lördag i ett femåringslopp, säger Stefan Hultman till Trav365.