Tränarna tvingas byta hemmabana

Foto: ALN
Olle Goop.
TRAV

Topptränarna Olle Goop och Roger Walmann tvingas byta bana.

STC har beslutat att där tränaren har sin huvudsakliga verksamhet ska vara hemmabanan.

Det får Olle Goop att ilskna till.

– Jag tycker att det är ett gammelmodigt system och allting känns konstigt, säger han.

Under fredagen beslutade STC att travtränarnas hemmabana ska vara den bana där han/hon har sin huvudsakliga verksamhet. Anledning till detta är det ekonomiska fördelningssystemet.

Det har funnits en del undantag tidigare, men nu beslutade man att undantagen inte ska gälla längre från och med årsskiftet, rapporterar Kanal 75.

Tvingas byta

Det berör flera travtränare. Bland annat Olle Goop som tvingas byta från Åby till Färjestad och Per Lennartsson och Roger Walmann som nu måste byta från Solvalla till Sundbyholmstravet i Eskilstuna.

– Det är för tidigt för mig att kommentera det här. Jag vet inte vad det kommer att innebära. Jag vet inte exakt vad som gäller, säger Walmann.

Men i stället för att han ska tvingas byta bana efterlyser han en ny sorts licens för proffstränarna.

– Jag tycker att det ska vara en professionell licens som gäller i hela Sverige och inte bara på en bana. Men då skriker väl banorna, säger han.

”Ingen fördel”

Olle Goop är dock mer kritisk till beslutet.

– Det här är ingen fördel för oss. Jag tycker att det är ett gammelmodigt system och allting känns konstigt. Jag driver min verksamhet och tävlar för Stall Goop och jag har ingen känsla för någon speciell bana.

”Inte schysst”

Han ifrågasätter även hur beslutet togs.

– Jag hörde hur valet gått till och det var Patrik Sandin som satte den avgörande rösten och han är ju från Färjestad så det är klart att han vill att vi tillhör den banan. Jag vill tävla under de förhållanden jag gjort hela tiden och varför ska jag tillhöra Färjestad? Jag har inget med dem att göra.

– Att Walmann och Lennartsson ska flytta efter alla år är inte schysst. Det är väldigt stelbent tänkt, säger Olle Goop.