”Förlorar han blir det fiasko igen”

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Stefan Hultman och Maharajah.
TRAV

I årsdebuten föll han tungt som storfavorit.

På lördag jagar Stefan Hultmans superstjärna Maharajah revansch på V75.

– Jag vågar inte säga att han är någon spik den här gången. Vinner han inte blir det samma fiasko igen, säger Hultman till Trav365.

Stefan Hultmans femåring Maharajah gjorde årsdebut när Mantorp körde V75 den tionde april. Maharajah, som inte hade startat på nästan ett halvår innan comebacken, spelades till stor favorit och de flesta trodde att segern skulle bli enkel. Maharajah fick ett tufft lopp utvändigt ledaren och fick ge sig den sista biten mot Spring Erom som spurtade förbi precis innan mållinjen.

Efter loppet var tränare Hultman nedstämd – men samtidigt nöjd med sin häst.

– Man är givetvis nedstämd över att ”bara” bli tvåa. Man har ju vinnarinstinkt. Han förlorade mot en häst som är väldigt, väldigt bra. Det är bara att konstatera att han behövde det här loppet, sa Stefan Hultman när Trav365 pratade med honom i bilen på väg hem från Mantorp.

Trött dagarna efter loppet

Nu, nio dagar efter förlusten, har Hultman lagt förlusten bakom sig och på lördag startar Maharajah på V75 igen och även den här gången lär han bli jättefavorit.

– Maharajah var lite trött och däven några dagar efter loppet men nu är han pigg och glad igen. Jag körde ett jobb i dag (måndag) och han kändes jättefin. Han tycker att det är roligt att springa och kör öronen framåt hela tiden. Han var lite ringrostig senast men förhoppningsvis ska han gå framåt med det det loppet i kroppen och det ser bra ut inför lördagens lopp, säger Stefan Hultman.

”Inte roligt”

Inför årsdebuten på Mantorp var Stefan Hultman så nöjd med sin häst så han rekommenderade V75-spelarna att spika hans häst. Därför blev det extra tungt då det blev förlust.

– Ja, det var inte roligt. Jag visste innan loppet att det skulle bli fiasko om han förlorade men det är bara en häst och allt kan hända. Nu förlorade han mot en väldigt bra häst och det är bara att konstatera att han inte hade toppform den dagen och det kommer han inte ha på lördag heller, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Jag har en långsiktig plan med Maharajah och det är att åka ner till Frankrike med honom i vinter. Det gäller att förbättra hans svagheter som är att öppna från start och att han ska kunna springa lite fortare.

Hur viktigt är det att han vinner på lördag?

– Det är jätteviktigt, framförallt för hästens skull så han får visa hur bra han är. Är han tvåa på lördag igen så blir det ett nytt fiasko, alla förväntar sig att han ska vinna men det är inte lätt att slå de bästa femåringarna.

”Tror på toppchans”

Maharajah startar från spår fyra i V75-1 på lördag på Umåkers travbana och möter flera fina femåringar. Bland annat får han motstånd av Åke Svanstedts Smoking Gun och Robert Berghs Production.

– Jag har inte sett exakt vad han mötter ännu men han har ett bra spår och det ser bra ut. Man tror alltid på bra chans när han startar och det känns bra på förhand.

Senast gick du ut och sa att han var en V75-spik och då förlorade han, vågar du säga samma sak igen?

– Jag vågar nog inte det. Man ska nog sluta uttala sig om det är en spik eller inte, det får spelarna avgöra. Men det är självklart att man tror på toppchans, säger Stefan Hultman till Trav365.

FAKTA

Stefan Hultman om sina övriga V75-hästar

Manna (V75-2)

– Distansen är ett litet frågetecken om jag vet inte om han hinner med. Nu ska vi ta av framskorna och sätta på honom ett norskt huvudlag. Han är lite ospeedig men har bra form och letar man kantbollar ska han med.

Marshland (V75-3)

– Har ett bra läge och var okej i årsdebuten. Han ska gå framåt med ett lopp i sig men möter nu ett par formstarka hästar och han är en av de som kan vinna loppet. Hade han vunnit årsdebuten så hade vi kanske startat i Finlandja Ajo men nu när han förlorade har vi inte fått någon inbjudan. Jag kommer fortsätta köra honom med skor, barfota väntar vi med och det kan bli skoryck sista söndagen i maj…

Digital Render (V75-4)

– Är bortlottad och behöver något mer lopp i kroppen innan han är i form. Från ett bra läge hade han haft lite skrällchans, nu får han smyga med och gå lite till slut. Jag är nöjd om han är bland de tre främsta.

ARTIKELN HANDLAR OM