Familjen: Jim har sagt sitt första ord

TRAV

Det har gått fem veckor efter Jim Fricks otäcka krasch på Solvalla.

Stjärnkusken var till en början okontaktbar – men nu har Jim sagt sitt första ord.

”Efter dagens träning i rullstolen, då ryggen och rumpan var trött av all påfrestning, svarade Jim – JA på frågan om han ville lägga sig i sängen igen”, skriver Åsa Frick på familjens hemsida.

På Solvalla för fem veckor sedan kraschade Jim Frick i backen och slogs medvetlös. Hans häst, Only Lavec, snubblade till på upploppet och Frick flög med huvudet före i backen i 50 kilometer i timmen.

Sedan den hemska olyckan har Jim Frick vårdats på Karolinska sjukhuset i Solna och på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Till en början var stjärnkusken okontaktbar, men under de senaste veckorna har han gjort framsteg. För bara några dagar sedan sa Jim Frick sitt första ord efter olyckan.

”Efter dagens träning i rullstolen, då ryggen och rumpan var trött av all påfrestning, svarade Jim – JA på frågan om han ville lägga sig i sängen igen. Det är oerhört stort för oss och ytterligare ett steg framåt. Ibland är nyheterna inte så stora men ändå betydelsefulla”, skriver Jims fru, Åsa, på hemsidan.

Familjen glädjs

Jim Fricks framsteg i rehabiliteringen glädjer familjen.

”Vår tid därefter har blivit till dagar och veckor, eftertanke på eftertanke. Inför varje dag hos Jim är vår förhoppning att se små förbättringar hos honom. Glädjande nog gör vi det också, inga stora rubriker i media men desto viktigare för oss. Det betydelsefullaste för stunden är att fånga de reflexer som stimulerar medvetenheten”, skriver Åsa Frick.